Idrottsfestivalen 20-24 sept.

Nu står arenorna klara, nästan åtminstone. Men några förseningar på den nya utomhusarenan Sola arena så dröjer den lite till innan den tas i bruk 100%. Men Idrottsfestivalen var ett tillfälle för allmänheten att se de nya arenorna i Karlstad.

Under vardagarna 20-22 sept. var samtliga kommunens mellanstadieklasser inbjudna att komma och testa Eva Lisa Holtz arena, 24 skolklasser besökte arenan och fick chansen att testa banorna. Vilket vi är glada för att intresset för arenorna och friidrott är så stort.

Torsdagen den 22 var det dags att inviga Sola arena i tävlingssammanhang och samtidigt sätta nytt banrekord, i diskus! På plats fanns ingen mindre än den olympiske silvermedaljören Simon Pettersson. Simon som tidigare gått idrottsgymnasie i Karlstad, tävlat många år på Karlstad Grand Prix, ville såklart komma och ta det första banrekordet. Säsongen hade redan slutat för de aktiva och en gråmulen kväll kanske inte gav de bästa förhållandena men Simon som numera har banrekordet på herrarnas diskus lyder 63,80, vi får se hur länge det håller som rekord. På damsidan är det Erica Larsson som äger banrekordet på resultatet 47,25

Lördagen den 24e var finaldagen av invigningsveckan och då var det öppet hus i Eva Lisa Holtz arena, alla nyfikna kunde komma in och kika, testa olika stationer och grenar. IF Göta stod även och grillade hamburgare och korv till allmänheten också vid Sola arena där det var liveuppträdanden på scen, kändismatch där bland andra IF Götas sportchef Johan Engberg deltog mm. Totalt var det över 600 personer som besökte Arenan för att nyfiket komma och se dem.

Nu är invigningarna klara, nu fattas det bara att använda dem i skarpt läge 2023!

Välkomna till de nya arenorna,
/IF Götas sportkontor