Henrik firades, ända upp i taket

Tisdagen den 7:e mars 2023 kommer att gå till historien som dagen då den åttonde friidrottaren i ordningen hängdes upp på Götas och Våxnäshallen/Eva Lisa Holtz arenas Wall of fame.

Carl-Johan ”Massa” Lindh, Rune Almén, Ann-Louise Skoglund, Sven Nylander, Patrik Bodén, Monica Westén och Stefan Holm hängde redan där. Det de alla har gemensamt är att de har tagit individuell medalj i internationella sammanhang i friidrott och för tiden vid händelsen varit verksamma i Karlstads friidrottsmiljö. I samband med föreningens 100-årsjubileum 2004 hängdes dess 7 aktiva upp på Våxnäshallens då nyinstiftade vägg ”Wall of fame”.

På tisdagkvällen var det alltså dags igen och cirka 150 medlemmar deltog i firandet av Henrik Larsson som kom hem från Istanbul med en bronsmedalj efter en minst sagt meriterande och imponerande prestation på 60 meter under inomhus-EM. Henrik slog svenskt rekord med 6.53 vilket räckte till bronsmedalj.

Anders Borgström ledde firandet och förutom gratulationer från de många medlemmarna blev team Larsson med mamma Maria, pappa Roger och Henrik också uppvaktade av Karlstad kommun. Frida Pettersson, kommunalråd och Robert Halvarsson, ordförande i Kultur och fritidsförvaltningen kom för att gratulera till framgången.

Den samlade skaran fick uppleva hela dagen den 4 mars tillsammans med Henrik då försöksheat, semifinal och, till slut, finalen visades på storbildsskärmen i Eva Lisa Holtz arena.

Vi säger bra jobbat och grattis och konstaterar att det numera är 8 aktiva som pryder den bortre delen av Sveriges finaste friidrottsarena.

/Johan