Kraftmätningen 17år

Förra helgen, lördagen den 18 mars, tävlade IF Göta’s lag bestående av fem tjejer i tävlingen Kraftmätningen 17 år. Detta år var det Turebergs FK som fått äran att arrangera Kraftmätningen i Sollentuna Friidrottshall på uppdrag av Svenska Friidrottsförbundet. Lagtävlingen riktar sig till ungdomar i ålder 15-17 år. Lagen tävlade i grenarna 60 m, 800 m, höjd, längd och kula.

Götas lag bestod av fem starka tjejer; Nova Rosengren -06, Aliz Halász -07, Amanda Karlsson -07, Moa Karlsson -08 samt Nathalie Wiman Ahlstedt -08. Laget kämpade hårt under dagen och tog en fin åttondeplats av totalt 12 flicklag.

I 60 m sprang både Moa och Nova in på nya personliga rekord, Nathalie sprang strax under sitt personbästa och Aliz sprang på nytt säsongsbästa.

Efter sprintloppet var det dags för höjd och där drog  Amanda, Aliz och Nathalie in fina poäng till laget. Amanda och Nova tog båda nya personliga rekord i höjd.

I kulan tog inte mindre än fyra av de fem tjejerna nya personliga rekord.

På eftermiddagen var det dags för längdhopp och 800 m. I längdhoppet tog Moa, Nathalie och Amanda hem viktiga poäng till laget. Moa tog även ett nytt personbästa i längd medans både Amanda och Aliz hoppade in på nya säsongsbästa.

Sista gren för dagen var 800 m och där tog inte mindre än tre tjejer nya personliga rekord (Nova, Moa och Aliz) och Amanda sprang in på ett fint nytt säsongsbästa.

Så härligt att få hänga med detta underbara gäng under tävlingshelgen och få ta del av den fina gemenskapen.

/Joakim