Folksam Grand Prix Göteborg och Bislett games – seger för Kaiza

Under söndagen hade vi sju tjejer som tävlade på Slottskogsvallen under Folksam Grand Prix Göteborg. Först ut var kvinnor diskus där vi hade Erica Larsson som vräkte iväg diskusen 44.51 och fick med sig en 7e plats. Strax därefter gick kvinnornas B-final på 400m där vi hade två startande. Hanna Karlsson sprang in som 1a på tiden 55.68 och Lovisa Ellström som 4a på 58.20. I huvudprogrammet för kvällen hade vi först längdhoppet där Kaiza Karlén visade prov på mental styrka. Efter att ha trampat över i de fem inledande hoppen knöt Kaiza ihop säcken och hoppade hem hela tävlingen med ett hopp på 6.40w. Därefter var det Emilia Malmeheds tur att inleda sitt tävlande i kulringen. Det slutade med en fin 6e palts och en stöt på 14.44. I eftertävlingarna sprangs det 800m och där hade vi Olivia Weslien och Lova Perman som sprang i B-finalen. Ett tight heat med en hel del knuffande där Olivia gick segrande ur striden efter ett starkt upplopp. Lova var strax därefter men utan att riktigt hitta en lucka fram på upploppet och slutade på en 6e plats. Tiderna 2.07.86 respektive 2.08.54 hintar om hur tight de blev på upploppet.

Olivia som också var i Norge under torsdagen och sprang 1500m på förtävlingarna under Bislett Games visar att hon hittat en helt ny grundnivå. 4.17.98, inom sekunden från det personliga rekordet resulterade i en fin 6e plats!

/Kansliet