Senior SM i Söderhamn – Svenskt rekord av Henrik!

Vi hade ett stort gäng götister på plats under senior SM i Söderhamn. Carolin Näslund slog till med säsongsbästa i spjut-kvalet och förbättrade det ytterligare i finalen med 49.85 och fick med sig en fin femteplats. I kvinnliga släggan hade vi hela tre deltagare där Sara Forssell efter några kämpiga tävlingar fick på en fin träff och slutade på en fjärdeplats med resultatet 64.87. Emma Palmgren blev fin 6a i samma final och slog till med personbästa och första gången över 60m när hon kastade 60.19! Alexandra Nilsson fick det inte riktigt att stämma men fick med sig en fin 12e plats och resultatet 53.59. I Kvinnliga diskusen hade vi Erica Larsson som kastade säsongsbästa i kvalet såväl som finalen och gjorde årets första 50 meters kast i finalen med 50.13 och slutade 8a! Emilia Malmehed har haft en fin sommar och fortsatte visa fin form med personbästa 15.40 och kammade hem en femteplats. 

I manliga diskustävlingen hade vi Rikard Throgen Hedin som kastade bra och tog sig till final där han slutade 9a på 45.85. Jakob Eriksson kastade bra även han och slutade på en fin 4e plats med 68.87. I samma tävling hade Filip Sundin som kastade personbästa och slutade 12a med 60.76. I Herrarnas tiokamp gjorde Emil Nilsson en fin tävling med nytt personligt rekord på fina 6601 poäng. Där hans längdhopp och stavhopp stack ut extra med nya personliga rekord på 6.75 respektive 4.56. 

I de manliga hoppgrenarna var det lite kämpigare för killarna där Arvid Ryberg stannade på 1.88 i höjdhoppet, Rikard Throgen Hedin rev ut sig på ingångshöjden i stavhoppet, Oliver Ellström fick avbryta inhoppningen efter en skadekänning i längdhoppet och Melker Gustavsson fick med sig 6.58 i längdhoppskvalet. Däremot hade vi Karl-William Einarson som hoppade säsongsbästa på 6.53 i i längdhoppet. 

På löpningarna blev det fler fina framgångar där vi hade Hanna Karlsson som tog SM-silver efter ett fint lopp på 58.09. Lovisa Ellström sprang ett bra försökslopp på 400m och tog sig final där hon slutade 7a på 55.97. Olivia Weslien har haft en bra sommar och fortsatte visa fin form när hon sprang ett nytt personbästa på 4.16.45 i 1500-meters loppet. På 5000m krigade Olivia till sig en 7e plats på 16.43.46. Anna Back Nilsson hade en tyngre dag när hon gick i andra häcken och tyvärr inte tog sig i mål på 100m häck. 

Två starka längdhoppare kom till start till kvinnornas längdhopp och det slutade med ett SM-brons och en fin femteplats för tjejerna. Kaiza Karlén fick med sig SM-brons i  sista hoppet på 6.26 och Emilia Kjellberg fick med sig 6.21 utan att få den perfekta träffen. 

Henrik Larsson gjorde sin första tävling efter känningen han fick under bauhausgalan tidigare under sommaren men visade inga tecken på att han varit borta. Efter ett avstannade lopp i försöken på 10.51 small det till ordentligt i semifinalen. 10.13, heatseger och nytt svenskt rekord! Semifinalen blev en riktigt urladdning men Henrik hade inga problem att springa hem finalen och gjorde det på fina 10.20. Henrik fortsatte helgen med 200m och vann enkelt sitt försökslopp på 21.46 och fortsatte med att vinna finalen på 20.74. Ett bra lopp i mindre bra förhållanden som satte stopp för Henriks rekordjakt. 

/Kansliet