Helgens tävlingar vittnar om en rolig inomhussäsong!

Under helgen som gått har våra klubbkompisar tävlat på flera håll. Bland annat befann sig nära Götister i Västerås på Westinghouse inlagda gurkspel. Där passade Sara Forssell på att öka sitt säsongsbästa i viktkastning med nästan en meter när vikten landade på 20.23. Resultatet placerade Sara på en förstaplats. I M längd slog Karl-William Einarson till med ett nytt PB. Det nya rekordet lyder nu 6.69. Personligt rekord blev det också för Maja Karlsson när hon hoppade 10.82 i K längd. Härligt! Både Karl-William och Maja plockade med de resultaten med sig en varsin silvermedalj hem. Emma Johansson visade också fina resultat. Nytt PB i höjd (1.51) och i längd (4.82), vilket räckte till en förstaplats i båda grenarna i F13. Bra jobbat!

På Quality Hotel Games I Växjö slog Emilia Malmehed till med nytt personligt rekord i kula med en stöt som mätte hela 15.47. Seger i tävlingen och ett nytt fint klubbrekord! Grattis Emilia! Hanna Karlsson öppnade sin inomhussäsong på samma tävling med att ta en andraplats på 400m efter ett riktigt starkt andravarv med fina tiden 54.75. Liam Olsson imponerade och vann höjdhoppet i P13 på 1.50 endast 1 cm från hans personliga rekord och hade i tillägg riktigt fina försök på nya personliga rekordhöjden 1.53. Härnäst väntar Götas ungdomsspel för både Hanna, Emilia och Liam!

På Sparkassen Indoor Meeting i Dortmund gjorde Henrik Larsson sin första tävling för året mot riktigt bra motstånd. Inomhus EM-vinnaren Samuele Ceccarelli och den tyske rekordhållaren på 200m Joshua Hartmann var två av Henriks motståndare för dagen. I försöket sprang Henrik in på 6.67, vilket resulterade i ett stort Q.  Väl i finalen var Henrik lite för snabb ur blocken och fick ett rött kort, Henrik förklarade för startdomaren att han hört ett ljud och sprang finalen under protest. Väl i finalen var Henrik först över mållinjen på imponerande tiden 6.55 vilket är karriärens näst snabbaste lopp och endast 2 hundradelar från hans egna svenska rekord. Efter tävlingens slut fick Henrik tyvärr reda på att han trots allt var diskad men tiden 6.55 vittnar om vilken rolig inomhussäsong det kan bli för Henrik som återigen står på startlinjen i Ostrava om tio dagar.

I Sollentuna friidrottshall avgjordes mångkamps SM där Rikard Throgen Hedin representerade IF Götas färger. Rikard stod för en bra mångkamp med bland annat personligt rekord på 60m med tiden 7.28 och på 1000m med 2.40.50. Det räckte till en fin 6e plats i män seniorer och en 4e plats i M22!

/Kansliet