Herrarna klara för Lag-SM final 17 augusti!

Den 17 augusti kommer vi ha två lag som tävlar om titeln som Sveriges bästa lag i Sollentuna. Damerna var redan klara sedan tidigare som regerande mästare och under lördagen var det dags för herrarna att kämpa för en plats i finalen. Kvalet arrangerades i Västerås på Arosvallen och Göta var tillsammans med Västerås och Växjö förhandsfavoriter. Alexander Oliver stod för två starka andraplatser på 100- och 200m. Oliver Ellström och Melker Gustavsson gjorde starka insatser med varsin tredjeplats på de lite mer ovana grenarna 400m respektive 400mh. Personligt rekord blev det för samtliga medeldistanskillar när de sprang hem tre stycken 2:a platser och en tredjeplats. Jacob Åhman sprang 1.55.00 på 800m, Nils Erixon 4.12.32 på 1500m, Niklas Wassberg 15.03.76 på 5000m och David Kjellén 10.14.36 på 3000m hinder.

Emil Nilsson stod för en viktig dubblering i stavhopp och 100m häck. På häcken fick han med sig 15.49 och i stavhoppet 4.31 med ett hopp som gav mersmak. Philip Frifelt Lundqvist som under vintern gjorde comeback slutade 3:a i höjdhoppet med 1.92 och tog sånär 1.96 i tredje försöket. Samuel Ekelund visade nerver av stål när han i sjätte omgången drog till med 7.15 och en andraplats efter att tidigare haft en genomspringning på 4.61. Anders Möller visade upp gamla takter med en andraplats och 13.24 i tresteget. En till som gjorde comeback i Götalinnet och som stod för en viktig dubblering var Oscar Vestlund. Oscar kastade 57.24 i slägga och stötte 13.30 i kula och plockade med det hem två andraplatser! Jakob Eriksson har slitit med skadebekymmer men var tillbaka och kastade spjut, 63.42 och en 2.a plats blev resultatet för Jakob!

Dagens enda grenseger stod Rikard Throgen Hedin för i Diskus när han förbättrade sitt personliga rekord med nästan 3m och tog sig över 50m för första gången med 50.15! En grenseger men mängder av andra- och tredjeplatser gjorde så att Göta redan avgjort tävlingen innan den avslutade stafetten på 4x100m. Stafettlaget där killarna fått rycka in tätt in på start sprang in på en fin fjärdeplats, laget bestod av Melker Gustavsson, Ali Dawwood, Leo Blomberg och Alexander Oliver.

Grymt jobbat hela gänget, nu laddar vi för lag- SM final!

Foto: DECA Text&Bild

/Kansliet