3 medaljer till föreningen på Stafett SM!

Under helgen gick Stafett SM av stapeln i Uppsala och Göta hade hela 12 lag till start! Riktigt kul att vi hade två lag i manliga 4x100m, dessvärre krånglade växlingarna för båda lagen. I P19 hade vi ett lag i den Svenska stafetten där sträcka 1 springer 100m, sträcka 2 springer 200m, sträcka 3 springer 300m och sträcka 4 springer 400m. Laget som bestod av Manne Moberg, Ali Dawood, Alexander Oliver och Jacob Åhman sprang in på en fin andraplats i försöken på 2.01.74. I finalen sänkte killarna sig till 1.57.97 vilket räckte till en fin 5:e plats.

Svensk stafett sprang även våra tjejer i F17- och F19 klassen. F17 laget bestod av Agnes Kjellgren, Josefine Johansson, Moa Karlsson och Natalie Persson. Tjejerna slutade på en fjärdeplats i sitt försöksheat och vara nära på att gå till final med sin 9:e plats. I F19 sprang Emma Hjelm, Ida Kristiansson, Irma Jonhed och Maja Simonsson. Tjejerna gjorde ett bra försökslopp och tog sig säkert vidare med en tredje plats i sitt försöksheat, i finalen sprang tjejerna återigen ett fint lopp och slutade 6:a. I K 4x800m sprang Ella Holmqvist, My Olsson, Lovisa Ellström och Lova Perman. Tjejerna gjorde ett fint lopp och efter en riktigt stark avslutning av Lova klättrade tjejerna upp på en fjärdeplats endast 1 sekund från bronsmedaljen. F15 sprang 4x80m och hade ett lag som bestod av Ella Högman Skager, Erica Berglund, Nora Karlsson och My Olsson. Tjejerna vann övertygande sitt försöksheat innan det var dags för final. Finalen var till en början jämn men Göta kom ut först från sista växeln och höll ledningen hela vägen in i mål!

På söndag var det dags för 4x100m för F19 och F17. Där lyckades båda lagen ta sig till final och F17 laget med Agnes Kjellgren, Josefine Johansson, Tuvali Åhser och Moa Karlsson slutade på en stark 7:e plats i finalen. F19 med samma tjejer som den svenska stafetten slutade 5:a i finalen på 49.49. F15 sprang 3x800m med Ella Högman Skager, Nora Karlsson och My Olsson. Tjejerna sprang riktigt fina sträckor och My kunde avancera i sista kurvan och ta upp laget på en tredjeplats och springa hem Götas andra medalj för helgen. Sist ut var K 4x400m med Irma Jonhed, Lova Perman, Lovisa Ellström och Hanna Karlsson. Tjejerna sprang fina sträckor inledande sträckor och kunde skicka ut Hanna på en tredjeplats på sista sträckan, Hanna kunde sedan avancera på bortre lång och ta upp laget på en fin andraplats!

Grymt jobbat hela gänget och riktigt kul att vi fick ihop så många lag!

Foto: DECA Text&Bild

/Kansliet