Pararesan på besök i Eva Lisa Holtz Arena

Den 26 maj var Pararesan var på studiebesök hos oss när vi tränade i Eva Lisa Holtz aren. Marcus Kax från parafriidrott Sverige var med under ett träningspass tillsammans med IF Götas parafriidrotts barn/ungdomträningsgruppen, där de aktiva även bjöd in honom att testa på häckträningen – vilket Marcus gjorde såklart. 

Vi pratade också om tävlingar runt omkring i eftersom det finns ett intresse av att få komma och tävla i paragrenar. Vi pratade också om att detta är viktigt att det  syns i inbjudan. KFUM Arvika svarade direkt och meddelade att de kommer ha 2 tävlingar under sommaren där man bjuder in till öppna klasser, bland annat på stjärnspelen. Jag hoppas att det ger fler ringar på vattnet och att våra tävlingssugna parafriidrottare får möjlighet att tävla i paraklasser, då många upplever svårigheter att delta i en mixad tävlingsgrupp. 

IF Göta har i skrivande stund 27 aktiva parafriidrottare i åldrarna 6år och uppåt, men det kommer nya nyfikna nästintill varje söndag.

Läs mer om pararesans stopp i Karlstad på svenskfriidrott.se.

/Therez