Henrik 4:a i Europa!

Det blev en händelserik dag när herrarnas 100m skulle avgöras på EM i Rom. Henrik kunde tack vare sin fina Europa-ranking inleda sitt tävlande först i semifinalerna på 100m. När semifinalerna väl drog igång under lördagkvällen fick se Henrik i den första av tre semifinaler. Skottet gick och löparna sprang iväg, när löparna kom en bra bit in i loppet löd omstarts-pistolen och löparna kallades tillbaka. Löparna som var lika förvirrade som oss tittare förstod inte vad som hände. Henrik och ett par löpare till sprang hela 70m och ytterligare ett par löpare hann hela vägen in i mål innan de förstod att de hade kallats tillbaka. Löparna gick tillbaka till starten och ett gult kort delades ut till en österrikare som inte legat helt stilla i starten. För att löparna skulle hinna återhämta sig genomförde man semifinal 2 och 3 innan det var dags var Henriks semifinal att gå ner i blocken igen. Löparna tog sina platser i startblocken men återigen var det rörelser i starten och löparna fick gå tillbaka. Rött kort delades ut till en polack som vägrade acceptera sin diskning. Efter mycket om och men kom löparna iväg och efter en stark sista del av loppet kunde Henrik gå i mål som 2a och ta en direktplats till finalen som sprangs senare under kvällen.

Väl i finalen fick vi återigen igen se en omstart när en av italienarna rörde sig för tidigt. Ett gult kort delades ut innan finallöparna kunde komma iväg. En fin start på Henrik som tillslut sprang in som 4:a i Europa i finalen! Henrik blev också med sin finalplats den första svenska herren i en EM-final på 100m på 50 år!

Stort grattis till Henrik, Maria och Roger för otroligt fina prestationer!

Foto: DECA text&bild

/Kansliet