Sju grensegrar räckte inte i lag- SM kvalet!

Under söndagen befann sig föreningens manliga seniorer i Stockholm för kval i lag- SM. Kampen om en finalplats avgjordes på Enskede IP och 6 st lag var med om budet. Ganska snart stod det klart att kampen om finalplatsen kom att stå mellan Göta, KFUM Örebro och Huddinge. På pappret förutspåddes en hård kamp och med sena återbud på Filip Lööv och Simon Karlén visste vi att det skulle krävas riktigt bra insatser för att vi skulle klara en finalplats. Efter halva tävlingen låg vi en bit efter, detta trots bra insatser, Huddinge och Örebro gick helt enkelt bättre än förväntat.

Sedan stod grabbarna för en rejäl laginsats och härliga kämpaprestationer radades upp! Markus Johansson vann släggan på det internationellt gångbara resultatet 72.42, bästa säsongsöppningen någonsin av Markus. I och med Ulf Ankarlings dubbelseger i diskus och kula kom Göta att segra i tre av fyra kastgrenar. Johannes Henriksson följde nämligen upp med en tredjeplats i spjut. För Ulf var segern i diskus mer av en formalitet men i kula tampades han med specialisterna och det kom att krävas ett personligt utomhusrekord för att greja segern, detta i sista omgången. Även för höjdhoppare Philip Frifelt blev det en relativt komfortabel seger efter god hoppning.

Föreningens löpare gladde mycket under eftermiddagen! Unge Anton Nilsson sprang 3000 meter hinder och fajtades väl och slutade fyra i loppet. På 800 meter stod Per Jung för en fin insats, efter tuff löpning under de inledande 600 metrarna var Per med ända in och slutade på en femte plats i en tät målgångsuppgörelse. André Rangelind tog en meriterande seger på 1500m meter efter att ha visat på smart löpning och god spurtförmåga. På sista meterna klämde han sig förbi Örebros löpare och vann på 4.18. Götas mycket kompetente maratonlöpare, Anders Eriksson, sprang 5000 meter. Här satte Linus Rosdal från Örebro upp ett högt tempo från start och Anders såg tidigt ut att gå mot en klar andraplats. Men med en formidabel avslutande kilometer plockade Anders meter för meter på Rosdal och bara under det sista varvet plockade Anders 30- talet meter på sin konkurrent. Med en god finish även över upploppet kom Anders att ta en klar seger med fina premiärtiden på distansen, 15.51!

Den sjunde segern stod Mathieu Nilsson för när han vann trestegstävlingen i god konkurrens före meriterade motståndare. Segerhoppet mätte 13.96!

Efter denna upphämtning var det extremt jämt och det stod klart att den avslutande stafetten över 4×100 meter skulle komma att bli helt avgörande. Inför den hade Göta och Huddinge samma poäng med Örebro en poäng före. Med Götas grensegrar i beräkningen innebar detta att först över mållinjen skulle kvalificera sig till finalen i Halmstad den 6 juli. Tyvärr gick det inte vägen för vårt lag som slutade femma i stafetten. Segern i stafetten gick till Huddinge som också i och med det gjort sig förtjänta av finalplatsen i årets final. Detta innebär att vi skickar damerna ensamma att försvara Götas färger vid årets lag- SM final!

Känns såklart extra surt när så många fina individuella prestationer gjordes och hela sju grensegrar bärgades. Vi tar nya tag igen nästa år!

Läs mer om tävlingen här och se fullständiga resultat här!

Det har också tävlats en del utomlands den senaste tiden, bland annat i samband med träningsläger. I USA kastade Richard Olsson åter långt i spjut, denna gång blev det 68.64 vid tävlingar i Houston, Texas. Carl Sjöstedt har vart med träningsgruppen på solkusten i Spanien och passade på att tävla i Malaga. Här blev det fina 22.30 i motvind på 200 meter. Anton Leions kastgrupp har varit i portugisiska Leiria. Där genomfördes en tävling och våra diskuskastare Ulf Ankarling och Nadia Shirafkan gjorde strålande säsongsdebuter. Ulf kastade 56.33 och Nadia 46.44!

Nu laddar vi närmast för stafett- SM i Huddinge nästkommande helg!

/Johan