12:e upplagan av Vår Ruset Karlstad

8600 tjejer gjorde Vår Ruset 2013 i Karlstad till en fantastisk motionsfest! Återigen lockade Vår Ruset i Karlstad över 8500 deltagare vilket gör arrangemanget till ett av de populäraste i hela regionen. Under de tolv år som Vår Ruset arrangerats i Karlstad har över 95 000 tjejer avverkat det 5 km långa loppet.

I strålande sol och försommarvärme samlades förväntansfulla och glada tjejer på Sundsta för att förbereda sig inför loppet och det gick nästan att ta på stämningen när Vår Rusets ambassadör Blossom Tainton började nedräkningen till start.

_DSC6507

Springandes, joggandes och gåendes tog sig deltagarna runt den natursköna banan i centrala Karlstad. Längs hela banan hejades de fram av publik som samlats för att också få vara en del av denna härliga tillställning.

Längs banan möttes tjejerna även av musikuppträdanden på inte mindre än fem platser, vilket gav extra energi och höjde stämningen ytterligare. På Gubbholmen, med knappt 2 km kvar till mål, skapades riktig feststämning när Vår Ruset i Karlstads egen discjockey spelade musik som fick det att rycka i benen på både deltagare och publik.

_DSC6609

Utöver de olika musikinslagen fanns även arrangemangets lokala samarbetspartner HSB på plats vid en av vätskekontrollerna. HSB:s servicestation gav extra kraft till deltagarna, när de skulle passera vidare förbi Karlstad CCC:s brygga.

Även om Vår Ruset i huvudsak är en motionsfest och inte en tävling finns det som i de flesta lopp en segrare. Årets första kvinna in i mål blev Mona Hallberg som sprang för Team Set Sail.  Mona avverkade de 5 km på imponerade 17.59.  Drygt 25 sekunder efter kom Charlotte Gustavsson från Kristinehamn på tiden 18.25. (Alla tider hittar du här)

_DSC6751

Efter att Mona och Charlotte passerat mållinjen dröjde det inte länge innan glad och trötta tjejer strömmade in i mål. Att de haft roligt på vägen gick inte att ta miste på.- Om det alltid var så här roligt att motionera skulle jag träna varje dag! , kommenterade Linda från Arvika.

Allteftersom fler kom i mål fylldes arrangemangsområdet på Sundsta upp av picknickfiltar och glada skratt. Samtidigt som deltagarna avnjöt sin picknick i kvällssolen spelade trubaduren Björn gamla godingar och Rocksulan bjöd på dansuppvisning. Det var verkligen en fantastisk avslutning på en fantastisk kväll.

_DSC6982

IF Göta Karlstad vill tacka alla deltagare för den otroligt kväll på Sundsta! Vi vill även skänka ett stort tack till alla funktionärer som ställde upp under kvällen. Utan er, är arrangemang som Vår Ruset inte möjliga att genomföra.

Ett litet extra tack ger vi till Åke Svensson som gjorde sitt tionde år som tävlingsledare för Vår Ruset i Karlstad!Förutom deltagare och funktionärer vill vi i föreningen även tacka årets uppvärmare från SATS Sports Club Karlstad samt våra lokala samarbetspartners och sponsorer: Värmlands Folkblad, HSB, Veho Bil och Bergvik Köpcenter. Tack för ert stöd och ert engagemang inför och under vårt arrangemang, tack!

Stort tack också till Karlstadsbuss och Europark som gjorde det så smidigt för deltagarna att ta sig till och från arrangemangsområdet på Sundsta.

För att ge deltagarna bästa möjliga service samarbetar vi med Service Collage, stort tack till alla elever för ett väl genomfört Vårrus.Sist men inte minst, ett stort tack till alla andra aktörer som gör det möjligt för oss att genomföra ett av Sveriges mest glädjefyllda motionslopp.

Vi från IF Göta Karlstad hoppas att du tyckte att årets Vårrus var lika roligt som vi och att vi ses igen nästa år!

/Mikael Björemo, Vikarierande Arrangemangsansvarig IF Göta Karlstad