Träningsläger i Mora för grupp 99

Fredagen den 17 maj begav sig 15 stycken 99or norrut tillsammans med tre ledare. Vi packade in oss i två minibussar och målet var Mora och träningsläger.

På vägen upp kollades vädret upp och det skulle visst bli 40 grader varmt!!! Men det fanns visst ett Mora i Spanien också. Mora i Dalarna låg dock inte långt efter, vi hade 20 – 25 grader och härligt sommarväder hela helgen.

image003

 

Väl i Mora installerade vi oss i tre campingstugor i MoraParken. Ett fantastiskt bra ställe att ha träningsläger på. Allt vi behövde låg på ett och samma ställe. Boende, mat, idrottsarena, bowling och närhet till Vasaloppsspåret.

Absolut ett ställe att rekommendera om fler vill ge sig iväg på träningsläger.

image002image001

Vi hann med ett träningspass på fredagen och två på lördag och söndag, alltså fem pass totalt. Ungdomarna körde på jättebra!!

Träningspassen var tunga och det var varmt, så det gick åt mycket vatten. Några passade även på att bada i en liten damm i parken för att svalka av sig.

Några gav sig ut i Vasaloppsåret för ett långlöparpass, men tydligen hade inte snön försvunnit ur fädrens spår för vi fick se kort med löparna ute på en snövidd.

 

På lördagskvällen hade vi bokat bowling, vilket var mycket uppskattat. Efter det fick vi låna en konferenslokal där vi kunde titta på de filmer vi hade tagit under träningspassen.

När bussarna vändes söderut på söndagskvällen var det 15 trötta, men glada ungdomar som packade in sig för resan hem. Klockan 20.30 landade vi på Tingvalla och cirkeln var sluten.

 

/Ledarna i grupp 99 gm. Gunilla