Härlig premiärupplaga av Karlstads Maratonstafett

Under onsdagkvällen samlades närmare 300 löpsugna vid Tyrstugan i Karlstad för att tampas om segern i första upplagan av Karlstads Maratonstafett. 33 lag stod anmälda i detta nya arrangemang som föreningen gör tillsammans med OK Tyr. Som namnet antyder handlar det om att avverka ett maraton, 42195 meter, tillsammans med sina lagkamrater. Uppdraget var uppdelat i 18 sträckor vilket betyder att varje sträcka mätte 2344 meter. Det var sannerligen hårda meter i Tyrskogens tuffa terräng.

Segrare i företagsklassen blev Tieto Long Distance Runners och de blev därmed de första att få sitt namn ingraverat i den minst sagt stora vandringspokalen. I tävlingsklassen vann IF Göta Karlstad, efter god löpning av föreningens bästa löpare blev segertiden i tävlingens första upplaga 2.25.59.

Se bilder från arrangemanget tagna av Fredrik Karlsson på Solsta Foto.

[AFG_gallery id=’22’]

Läs mer om gårdagens tävling och se fler bilder på arrangemangets egen hemsida.

Se också NWT och VFs rapportering från tävlingen!

IF Göta Karlstad tackar arrangörspartner OK Tyr, deltagare och publik för ett trevligt arrangemang. Tack till alla funktionärer och stort grattis till alla pristagare. Vi hoppas att vi kan återkomma med en uppföljning 2014!

/Johan