Stämpeljakt och lägesrapport

Fjärde och sista deltävlingen av IF Götas Stämpeljakt avgjordes förra torsdagen vid Våxnäshallen. Ett 20-tal av föreningens 10-12 åringar har vid fyra tillfällen kampats i spåren för att samla stämplar. De som deltagit vid alla tillfällen och alltså lyckats samla alla fyra stämplarna belönades med en guldmedalj. De som sprungit tre av tävlingarna fick en silvermedalj medans de som sprungit två av gångerna fick en bronspeng. De som deltog en gång gick inte heller lottlösa utan fick en fin Göta-pin med sig hem. Maria Schytzer med ledarkollegor tackar för den här gången och återkommer till hösten med nästa upplaga av Stämpeljakten!

bild

Vi vill gratulera vår duktiga mångkampare Frida Johansson som blivit uttagen i landslaget. 8-9 juni ska Frida vara med och försvar de blå-gula färgerna vid Nordiska ungdoms- och juniorlandskampen i mångkamp i Huddinge. Mathieu Nilsson tävlar i samma tävling utom tävlan, detta blir en bra chans för Mathieu att kvala till  ungdoms- VM som avgörs i Ukraina 10-14 juli.

Under gårdagskvällen deltog Freja Jernstig i den internationella friidrottsgalan i Riga. Freja gjorde ett bra lopp och noterades för tiden 11,82 på 100m. Den tiden räckte till en fin tredjeplats efter segrande amerikanskan Cleo VanBuren som sprang på 11,50.

Avslutningsvis vill vi säga lycka till till alla som tävlar i helgen, det handlar bland annat om Kraftmätningens kvaltävling i Hallsberg, Sävedalsspelen i Göteborg, Freja Jernstig i Dessau, Filip Lööv i Genève och Anders Eriksson i Stockholm och Stockholm maraton!

Er andra önskar vi en trevlig helg i det något nyckfulla sommarvädret!

/Johan