1.90 av Sofie i Malaga

Igår kväll tävlade våra höjdtjejer i spanska Malaga. Tävlingen var ett led i uppladdning inför årets säsong och en kontroll på att man ligger rätt i träningen. Tränare Per Tedenrud hade därför planerat in tävlingen i direkt anslutning till träningsläger i Formia och Nerja för sina adepter. Victoria Dronsfield och Sofie Skoog gjorde således säsongsdebut under gårdagskvällen. För Victoria blev det 1.78, tekniken och tajmingen fanns inte där ännu men i övrigt rapporteras god känsla.

För Sofie stämde det desto bättre, det blev nämligen personligt rekord efter att hon klarat 1.90. Resultatet innebär inte bara personligt rekord och passering av en av drömgränserna, resultatet är bara en centimeterm från Emmelie Färdighs klubb- och distriktsrekord. Då ska vi komma ihåg att detta var Sofies första tävling för säsongen och att vi fortfarande är i maj månad. Spännande fortsättning lär alltså följa! Vi säger såklart stort Grattis till Sofie och höjdgänget!

Läs mer om Sofies toppresultat på Friidrott.se samt i NWT och VF.

Även nationell media uppmärksammar Sofies hopp, läs Aftonbladets artikel.

/Johan