Världen kommer till Karlstad – Hammer Throw Challenge under Karlstad Grand Prix 23 juli

Berlin, Tokyo, Peking, Moskva och… Karlstad! Nu tar IF Göta klivet in i friidrottens internationella finrum. I samband med Karlstad Grand Prix den 23 juli arrangerar Karlstadsklubben släggans motsvarighet till Diamond League: Hammer Throw Challenge. Detta på uppdrag av det Internationella friidrottsförbundet.

För någon vecka sedan kunde vi avslöja att Karlstad i gott sällskap med andra världsstäder får förmånen att arrangera Hammer Throw Challenge i samband med Karlstad Grand Prix den 23 juli. Det innebär att världens bästa släggkastare kommer till Karlstad i sommar för att tävla vid Karlstad Grand Prix. Herrsläggan förekommer hos nio andra arrangörer världen över och efter sista deltävlingen koras en vinnare, den som kastat längst och samlat mest poäng under säsongen. Föreningen ansökte om att få stå värd för släggans motsvarighet till Diamond League och efter en uttagningsprocess föll valet på Göta. Självklart är detta ett fantastiskt betyg föreningen och våra funktionärer men också ett gott betyg till Karlstad som evenemangsstad!

Släggkastningen över Klarälven har satt extra ljus på släggtävlingen i Karlstad och det har såklart varit bidragande i IAAFs beslut. Det känns därför extra kul att vi kan genomföra Skanska Open – släggkastning över Klarälven – för tredje året i rad. Skanska Open genomförs som vanligt dagen före Karlstad Grand Prix, i år den 22 juli.

Mer information och biljetter hittar du på www.folksamgrandprix.se

Läs vad NWT och VF skriver om Hammer Throw Challenge och Skanska Open!

PERMIT_HAMMER THROW_FULL COLOUR

 

/Johan