Lag- USM final i Malmö – Göta 5:a + lite annat

Direkt efter slutfört funktionärsuppdrag vid Karlstad Stadslopp i lördags begav sig året lag- USM lag av mot Malmö. Efter en god natts sömn i Varberg skulle nämligen lag- SM finalen för ungdomar avgöras i Malmö under söndagen.  Laget som anfördes av Maria Larsson och Stefan Appel gjorde en strålande insats och slutade på en meriterande 5:e plats. Endast tre poäng fattades för en fjärdeplats och 11 till bronset. Malmö, Hässelby, Växjö och Hammarby var lagen som lyckades skrapa ihop mer poäng. Som sagt, fina insatser på bred front och det är det som är viktigt i lagsammanhang!

DSC03568

Jakob Eriksson kastade spjut och diskus med framgång. Det blev en fjärdeplats i spjut och över 31 meter i diskus. Max Nero slog nytt personligt rekord i tresteg med fina 11.71 och Jakob Masth Larsson gjorde detsamma på 300 meter häck med 38.71. Jakob vann också 100 meter med 11.20. Tobias Söderberg löpte 400 meter och klarade sig en bra bit under 60 sekunder med 58.10! På tjejsidan såg vi en grenseger för Minna Svärd efter 43.78 på 300 meter häck och i stav blev Minna 4:a med 3.05. Martina Appel sprang 29.47 på 200 meter och Olivia Weslien gjorde en strong insats på 800 meter med 2.30.26 och en fin femteplats.

Grattis alla inblandade till en fantastisk insats!

Alla resultat från lag- USM och slutlig poänglista.

I lördags tävlades det i Göteborg Grand Prix, den första i raden av tre deltävlingar där Karlstad blir finalen i Folksam Grand Prix den 23 juli. Fyra götister tävlade i Göteborg. Filip Lööv hade hoppats på start mot en av världens bästa i grenen men tyvärr uteblev Dayron Robles på grund av klubblöshet och tävlingsförbud. Fillip kunde tyvärr inte heller fullfölja på grund av hälsenekänning. Bättre gick det för Sofie Skoog som tog 1.84 och blev 5:a i hård internationell konkurrens. Philip Frifelt tävlade mycket ra i herrarnas höjd, det blev 2.09, en andraplats och säsongsbästa! För Josefin Berg blev det en tredje plats med 62.11 i slägga.

Alla resultat från Göteborg här.

I Uppsala avgjordes under söndagen Folksam Challenge, tävlingsserien under Folksam Grand Prix. Även här fanns götister på plats. Markus Johansson kastade 72.45 i slägga vilket innebar andraplats och nytt årsbästa. Freja Jernstig visade att formen håller i sig när hon presterade strålande 11.70 på en tredjeplats. Det var byiga vindar och blåsiga förhållanden på Studenternas IP. Mathias Dufournier sprang 100 meter på 11.04 i stark motvind och Carl Sjöstedt 22.39 på dubbla distansen, då i lite för stark medvind. Maryann Andreasson och Susanne Schüssler sprang 100 meter och kom trea och fyra i en jämn C- final. Tiderna 12.50 respektive 12.59.

Resultat Folksam Challenge Uppsala.   

Linn Bäcklin tävlade i Örebro under helgen. Vid Örebro ungdomsgala blev det seger på 100 meter i F15 efter strålande löpning och nytt personligt rekord med 12.58.

Närmast väntar en något lugnare midsommarhelg men några löpare är såklart i elden och förhoppningsvis några i landslaget när Europacupen ska avgöras!

/Johan