Över 4000 löpare i Karlstad Stadslopp

Den 34:e upplagan av Karlstad Stadslopp bjöd inte bara på fantastisk stämning. Det blev även nytt deltagarrekord för löparklassen under 2000-talet. Med 4014 anmälda löpare slogs rekordet från ifjol med 41 deltagare. Det näst intill idealiska löparvädret gjorde att efteranmälningarna under arrangemangsdagen strömmade in ända fram till start.

_DSC1257

Innan starten för Karlstad Stadslopp han de något yngre löparna med att ta sig runt Sundstatjärn i Karlstad Minilopp.  Publiken bjöds på hårda duster i flera av loppen. Framför allt bjöds de på barn med sprudlande energi och en smittande löparglädje. Det skulle inte förvåna om någon bland vinnarna i ett av Miniloppen en dag står som segrare även i Karlstad Stadslopp.

Även i Miniminiloppet, med barn mellan 0-6 år som sprang, skuttade, kröp och hasade sig runt den ca 200 meter långa banan var energinivån på max.  Inte så konstig med över 820 anmälda deltagare. Det var också många som inte nöjde sig med bara ett varv utan sprang både två och tre gånger.

_DSC0821

Inlinesloppet, som på förhand spåddes bli en jämn tillställning, vann Johan ”Postil-Johan” Olsson i stor stil . Med en segertid på 16.53 var han över en minut före tvåan Kasper Hesselbjerg från Oslo.  På damsidan var det förhandsfavoriten Helene Gustafsson som tog hem segern. Med en tid på 18.06 blev hon också den totalt fjärde inlinesåkaren som passera mållinjen.

Johan Olsson nöjde sig inte med att krossa allt motstånd i inlinesloppet. Efter målgäng snörde han på sig löpardojorna och tog för andra året hem segern i Mixklassen, där resultatet från inline och löpning räknas samman. Johan sprang Karlstad Stasdslopp på 43.38 vilket gav en totaltid på 1 timme, 17 minuter och 26 sekunder (inlinestiden x2 + löptiden).

_DSC1101

I löpningen, som i år lockade 4014 deltagare, blev det i år en Svensk segrare. Redan efter 3 kilometer drog  Patrik Andersson från Ljunskile ifrån övriga i täten. Andersson, som tävlar för Hälle IF, gick i mål på tiden 31.57 och slog klubbkompisen Daniel Lund med 13 sekunder. I damklassen blev det svenskan Jessica Gunarsson, tävlandes för norska SK Vidar som var snabbast över de 10 000 meterna.

_DSC1345

Även om Patrik Andersson var först över mållinjen fanns det gott om vinnare i årets Karlstad Stadslopp. Strålande väder, fullt med publik längs banan, musikuppträdanden och en rakt igenom härlig inramning gjorde att det var nöjda deltagare som tog sig i mål på Sundsta.

_DSC1417

Vi på IF Göta Karlstad vill tacka alla våra sponsorer, samarbetspartners, publik, deltagare och inte minst funktionärer för att ni tillsammans gjorde Karlstad Stadslopp 2013 till årets svettigaste folkfest!