VM-klara Gabriel Wallin i hett möte mot Kim Amb i sin andra hemstad

Södertälje IF:s Gabriel Wallin är klar för start i Karlstad Grand Prix. Där kommer han bl.a. att möta Diamond League-vinnaren och världsstjärnan Kim Amb. Den 25 juni presterade Gabriel Wallin världsresultatet 83.23 vid Jubileumsgalan i Hässelby utanför Stockholm. Efter detta kast gav förbundskapten Karin Torneklint Södertäljeprofilen klartecken för VM i Moskva.

Gabriel Wallin är en mycket meriterad spjutkastare som bl.a. var åtta vid EM i fjol i Helsingfors. Det är med en speciell känsla som han ser fram emot Karlstad Grand Prix den 23 juli i spjutmeckat Karlstad.

– Karlstad är som en andra hemmaplan för mig. Jag är ofta där och tränar och har min tränare Lasse Haka i staden. Jag vill att vi den 23 juli ska visa att spjut är årets gren i Sverige. Karlstad Grand Prix är troligen min näst sista tävling inför VM och en viktig del i mina förberedelser för Moskva.

Med Kim Amb och Gabriel Wallin m.fl. i starfältet kommer manliga spjuttävlingen blir en riktig höjdare på årets toppgala i solstaden! Spjut och Karlstad har som bekant ett speciellt äktenskap genom bl.a. spjutgurun Anders Borgströms mångåriga engagemang och Patrik Bodéns världsrekordskast.

Biljetter finns till försäljning via kansliet eller www.folksamgrandprix.se.