Philip Nossmy jagar VM-kval i sin gamla hemstad

Under en längre tid bodde Philip Nossmy i Karlstad och den 23 juli återvänder han till sin forna hemstad för att springa 110 meter häck på Karlstad GP. Malmö AI:s friidrottsprofil jagar B-kvalgränsen 13.50 på 110 meter inför VM i Moskva. Den 30 juni sprang sympatiske häckstjärnan på 13.55 i tyska Mannheim och han ser fram emot friidrottsfesten i solstaden.

–          Jag siktar på en tid som är 13.50 eller bättre. Det ska bli kul att springa på min gamla hemmaplan. Att träffa Karlstadsvänner är alltid trevligt. Tingvalla brukar bjuda på medvind och goda förhållanden.

Förra året innefattade en mycket bra säsong för Philip med bl.a. en sjundeplats på EM i Helsingfors.  I den finska huvudstaden noterade han sitt nuvarande personbästa som är 13.47. Även i år har han visat bra form och jagar nu en VM-biljett.

Det är många av de aktiva vid årets Karlstads Grand Prix som vill kvalificera sig till VM. Kvaltiden går ut den 29 juli så årets sista Folksam Grand Prix-gala är mycket intressant ur det perspektivet.

Biljetter finns till försäljning via kansliet eller www.folksamgrandprix.se.