Legenden Mattias Sunneborn hyllar Karlstad Grand Prix och siktar på världsrekordattack på tisdag

Den tidigare svenske rekordhållaren i manligt längdhopp, Mattias Sunneborn, är fortfarande en världsartist i grenen. Han fyller 43 år den 27 september i år och är i fysiskt mycket fin form. I år har han under utomhussäsongen hoppat 7.40 i längdhopp men har haft en del problem att träffa plankan så det finns mycket mer att hämta i den kroppen. Mattias ser med stor tillförsikt fram emot Karlstad Grand Prix på tisdag den 23 juli.

-Som veteranfriidrottare (+35 år) har jag förbättrat över 25 svenska och nordiska rekord.

Jag har även satt världsrekord i 5-kamp och i längdhopp inomhus med 7.59 i klassen Män 40.

Mitt absolut största mål idag är att förbättra amerikanen Aaron Sampsons världsrekord på 7.68. Det är otroligt mycket som ska stämma om jag ska lyckas!  Bland annat så krävs det riktigt snabba banor, bra motstånd och en grymt härlig inramning på själva tävlingen. Därför har jag valt att åka till favorittävlingen nummer 1, Karlstad GP, säger Mattias Sunneborn i en kommentar inför tisdagens friidrottsfest.

Biljetter finns till försäljning via kansliet eller www.folksamgrandprix.se.