Asiatiska mästaren Musaeb Abdulrahman Balla siktar på 1.43 på 800 meter vid Karlstad Grand Prix

Det kommer vara högklassig internationell friidrott vid Karlstad Grand Prix på tisdag. Vid senaste Folksam Grand Prix-tävlingen i Sollentuna sprang Musaeb Abdulrahman Balla 800 meter på mycket fina 1:44.31. Nu har han meddelat arrangerande IF Göta Karlstad att han på tisdag vill springa 800 meter så snabbt att resultatet börjar med 1.43.

I början av juli vann Musaeb Abdulrahman Balla de asiatiska mästerskapen på 800 meter så det är verkligen en löpare av hög internationell klass. Världen kommer till Karlstad! Banrekordet på Tingvalla IP är 1:45.90, innehas av Mukhtar Mohammed från Storbritannien och noterades vid  Karlstad Grand Prix 2011.

Biljetter finns till försäljning via kansliet och http://www.folksamgp.se/KarlstadGP/2013/.