Skanska Open blev en friidrottsfest inför storpublik i centrala Karlstad

Under måndagskvällen genomfördes Skanska Open i slägga vid Klarälven i centrala Karlstad. Många hade samlats för att se några av världens bästa släggkastare göra upp i den spektakulära tävlingen vid Klarälvens strand. I startfältet fanns för året en olympisk mästare, Szymon Siolkowski. Landsmannen, polacken och årets världsfemma Pawel Fajdek fanns också med precis som Markus Johansson från arrangörsföreningen Göta och Mattias Jons, Sverigeetta och nyligen VM- klar. Norrmannen Henriksen som förra året vann tävlingen på nytt arena- och tävlingsrekord fanns också med. I detta slagkraftiga startfält vann slovaken Marcel Lomnicky som visade fin form. Efter 78.69 i andra omgången av fyra säkrade han både segern och det nya banrekordet. På damsidan fajtades Josefin Berg, Göta med portugisiskan Vania Silva. Jossan drog det längsta strået inför hemmapubliken och vann damklassen.

Karlstad och residensparken bjöd på ett hejdundrande sommarväder och publiken var både månghövdad och på tårna för att heja fram kastarna. Det märktes att de ville se släggor segla hela vägen över älven! Det gjorde de också vi några tillfällen och jubel utbröt såklart! Samtliga resultat!

Se de härliga bilderna från kvällen här, bilder från föreningens leverantör av fina bilder, Solsta Foto.

Imorgon är det dags för Hammer Throw Challenge på Tingvalla IP. Då, under Karlstad Grand Prix, kompletteras detta startfält med olympiamästaren från Peking 2008 Primoz Kozmus. Varmt välkomna igen då!

Arrangören vill rikta ett stort tack till alla inblandade som gör denna tävling möjlig! Först till huvudsponsorn för tävlingen Skanska och till Karlstad kommun som verkligen visar sin anda som evenemangsstad en sådan här dag! Tack också till Ställningsbyggarna Holmén och Karlsson som bygger säker bur för släggkastning. Tack till Karlstad dykarklubb som ser till så att vi inte blir av med våra redskap, tack till PostilJohan som fraktar släggorna tillbaka över Västra bron och tack till Solstadens Marina som idag vaktade älvens farleder. Till sist, tack publiken och alla funktionärer!

/Johan