Markus månadens friidrottare i augusti

Varje månad utser friidrott.se månadens bästa svenska friidrottare. Efter en hektisk sommar med mycket tävlingar utser nu friidrott.se sommarmånadernas friidrottare retroaktivt. När man nu idag kommit till augusti står det klart att Götas Markus Johansson blir månadens friidrottare för augusti. Ni kanske minns hans monsterkast med släggan i samband med Götas Ungdomsspel den 24 augusti. Släggan flög 76.43. Personligt rekord, klubbrekord, distriktsrekord och trea i Sverige i grenen genom tiderna. Markus presterade en fantastisk serie slägglast på Massas Äng den här dagen med fem av sex kast över det då 6 veckor gamla personrekordet 74.35. Vi säger grattis till Markus för utmärkelsen månadens svenska friidrottare i augusti!

Läs intervjun med Markus här.

Och nyheten om månaden friidrottare här.

/Johan