Löparna säsongsavslutade, terräng- SM och veteran- VM

Sören Persson knöt under helgen ihop säcken nere i Brasilien när veteran- VM avslutades i Porto Alegre. Efter stor succé och vinst på 800 meter tidigare under mästerskapet gick Sören vidare till final även på 1500 meter efter torsdagens försökslöpningar. I finalen i lördags blev det sedan en fjärde plats i klassen M45. Sören noterade 4.20 och bronset gick för 4.16. För guld och silver krävdes 4.13. Ett fantastiskt facit för Sören ändå med guld på 800 meter och 4:a i världen i sin ålder på 1500 meter, härligt jobbat! Alla resultat från veteran- VM här.

I Falun avslutades den nationella mästerskapssäsongen i och med terräng- SM. Tävlingarna avgjordes på backiga Lugnet på en tuff och utslagsgivande varvbana. Göta hade en grupp ungdomar på plats men också några juniorer och veteraner. Bäst gick det för Linda Take som sprang hem silvret i K40 över 4000 meter. Tiden för silvret var 16.19, grattis Linda! André Rangelind satsade hårt från början i M22 8000 meter. Vid första varvningen ledde han och vid den andra låg André tvåa. Den tuffa banan tog dock ut sin rätt och André tappade på slutet till en 10:e plats med 27.42. Friskt vågat dock! För träningskompisen Anton Nilsson gick det bättre. Anton springer i P19 och där gäller 6 km. Tiden för Anton blev 20.50 och det räckte till en 7:e plats efter att stadigt ha klättrat loppet igenom.

Fredrik Eriksson slutade 9:a i M40 8000 meter och här kan vi misstänka att det färska personliga rekordloppet i samband med Chicago maraton satt i benen. Då noterade Fredrik 2.57 och var under 3 timmar för första gången. Dan Carlsson slutade 8:a i M45 och Per-Anders Ottersten 7:a i M50, också de över 8000 meters löpning. Bland de yngre märktes Lovisa Martinsson som blev 9:a i F15 över 4000 meter. I F16 sprang Emelina Schytzer de 4 km på 19.57. Moa Andersson och Kajsa Nyqvist kom in på 16:e respektive 19:e plats i F17 på samma distans.

Härligt jobbat av gänget i Falun med ledare Niclas Schytzer i spetsen!

Resultat från Falun här.

/Johan