Elitidrottsstipendium till Markus Johansson

Under måndagskvällens Idrottsgala blev golfaren Henrik Stenson stor vinnare när han fick ta emot Jerringpriset. Men det var fler som prisades under galan. Bland dem, IF Göta Karlstads släggkastare Markus Johansson.

Markus som haft en fin säsong, där han bland annat kastat nytt person bästa (76.43), fick ta emot RF:s och Svenska Spels Elitidrottsstipendium. Elitidrottsstipendiet delas ut till ca 50 stipendiater på Idrottsgalan och ska möjliggöra för den aktiva att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet. Stipendiet, som är på 40 000 kronor,  ger Markus dessutom möjlighet att åka på läger på Bosön.

Bra jobbat och stort grattis! Vem vet, kanske har IF Göta en framtida Jerringpristagare i Markus Johansson.

/Mikael Björemo, IF Göta Karlstad

_DSC9843