XL-galan – Nytt PB för Sofie Skoog

Under torsdagskvällen avgjordes XL-galan i Globen. I damernas höjd fick vi se Sofie Skoog ställas mot bland andra Emma Green Tregaro och Mariya Kuchina. Även Victoria Dronsfield var tänkt att hoppa i tävlingen, men en ömmande fot satte stopp för hennes medverkan.

För Sofie kom det attbli en riktigt lyckad tävling. Hon tog både 1,73 och 1,77 i första försöket. På nästa höjd, 1,83 han det bli riktigt spännande, innan Sofie tog sig över i tredje försöket. I nästa omgång presterade Sofie säsongens hitills bästa hopp, när hon med marginal klarade 1,88 i första försöket. Ett nytt personbästa inomhus för Sofie!

Sofie hade några hyffsade försök på 1,92, men stannade på 1,88 och slutade med det delad femma. Vann gjorde tidigare nämnda Mariya Kuchina på 2,01. Emma Gren Tregaro stannade på 1,96, vilket räckte till en andraplats.

Förutom bra hoppning av Sofie Skoog fick publiken i Globen även uppleva ett världsrekord. Etiopiskan Genzebe Dibaba satte högsta fart från start i damernas 3000 meter. Tiden i mål blev 8.16.60 vilket betyder  nytt världsrekord. 

På lördag är det dags för Nordenkampen. Kanske får vi då se Sofie ta sig ännu högre. Igår visade hon att kapaciteten finns!

_DSC6501