Oavgjort för damerna i Nordenkampen

Under helgen avgjordes den tredje upplagan av Nordenkampen. Tävlingen är en landskamp mellan Sverige, Norge och Finland, där varje land har två aktiva i respektive gren. Årets tävling avgjordes i finska Tampere. Med för att försvara de svenska färgerna fanns tre kvinnliga Götister; Sofie Skoog, Victoria Dronsfield och Maja Rogemyr.

Sofie Skoog och Victoria Dronsfield representerade Sverige i kvinnornas höjd. Här visade Sofie att formen är fortsatt god. Hon klarade 1.83 vilket också gav henne segern. Sofie var felfri över 1.74, 1.77, 1.80 och 1.83. På 1.86 tog det dock stopp, tillvis del beroende på den tidigare urladdningen under XL-galan, bara dagar tidigare. En besviken Victoria Dronsfield fick nöja sig med en femteplats, efter att ha klarat 1.77.

Den tredje götisten, Maja Rogemyr, var uttagen att springa 60 meter häck. Maja gjorde ett bra lopp och gick i mål på 8,38, endast 6 hundrladelar från sitt personliga rekord. Tiden räckte till en fjärdeplats.

Sammanlagt i damkampen slutade Sverige på en delad förstaplats, med samma poäng som med hemmanationen Finland. På herrsidan tog Sverige hem segern.