Karlstad 6-timmars

Under lördagen avgjorde den 6:e upplagan av Karlstad 6-timmars inomhus. Trycket på att få startplats har varit stort . Förutom de 65 deltagarna har även 50 personer skrivit upp sig på reservlistan, med förhoppningar om att komma över en startplats. Alla resultat från tävlingen hittar du här.

Det märkts tydligt att de 65 som lyckats få en startplats och som tagits sig till Våxnäshallen, var laddade för den tuffa utmaningen. Längst av alla hann 22-årige Niklas Gunne från Mora. När stoppskottet ljöd  hade Gunne mäktat med 71 660 meter. Med det hade han hunnit drygt 3 varv (602 meter) längre än tvåan Per Aviander som tävlade för I2IF. Aviander  tog in något på slutet, men Gunnes försprång var för stort. Trea i herrklassen, på 69  449 m, kom Robert Drottz, I2 Triathlon.

6-timmars (4 av 122) 6-timmars (65 av 122)     
Vissa satte full fart redan från start.               Efter 3-timmar var det dags att byta håll.
 

I damklassen var det inget snack om vem som var den mest uthålliga. Victoria Borg, Team Ultrasweden, försvarade sin seger från 2013, när hon sprang in på ett nytt personbästa. Borg sprang 322 meter längre i år än 2013 och fick med det ihop 67 904 meter, under de sex timmarna. Ett resultat som gav henne segern med lite mer än en mil. Emma Holmbro tävlandes för Runday IF, kämpade sig till en andraplats, med 56 728 meter.  Efter Victoria var det betydligt jämnare och loppets trea, Pia Brink hade endast 121 meter ner till Birgitta Mellberg på fjärde plats.

6-timmars (121 av 122)   6-timmars (5 av 122)

Niklas Gunne, segrare i herrklassen.                Victoria Borg, segrare i damklassen.
 

I årets Karlstad 6-timmars deltog sju personer som varit med under alla upplagor av tävlingen. En av dessa var Birgitta Eriksson med startnummer 1. Birgitta, född -57, är en av de äldsta i damklassen och arrangemanget trogen. Direkt efter avslutat lopp frågade hon när vi skulle köra tävlingen nästa gång! Bland dem som deltagit sedan starten 2009 återfinns även ledaren av maratontabellen, Mats Zetterlund. Mats har i och med årets tävling sprungit 365 979 meter i Karlstad 6-timmars inomhus!

6-timmars (7 av 122)   6-timmars (85 av 122)

Både Birgitta Eriksson, stnr. 1, och Mats Zetterlund, stnr. 16, har sprungit samtliga Karlstad 6-timmars inomhus.
 

Efter loppet var det sedvanlig middag på Scandic, med pris- och diplomutdelning. Det var möra, men mycket nöjda löpare som fick ta emot sina diplom, samtidigt som de applåderades av de övriga deltagarna. Vi vill säga tack till alla er som var med och sprang, gick, joggade och traskade i Karlstad 6-timmars 2014. Ni är varmt välkomna tillbaka nästa år!

6-timmars (21 av 122)    6-timmars (23 av 122)

Ska man orka i 6-timmar är det viktigt att hela tiden tillföra ny energi.
 

Stort tack också till Långdistansgrupppen som hjälpte till som funktionärer och servade deltagarna med vätska och tilltugg. Kanonbra jobbat! Även vår fotograf Fredrik Karlsson förtjänar ett extra tack. Fredrik som förutom att fota loppet även sprang det! Du kan se bilderna han tog här.

6-timmars (64 av 122)  6-timmars (79 av 122)

/Mikael