Guldjubel för Götisterna i IJSM

Under helgen avgjordes IJSM och IUSM17 i Sätrahall i Stockholm. En tävling med flera fina framgångar för föreningens aktiva. När helgen var över hade vi fått se Götister överst på prispallen, inte mindre än fem gånger. Totalt 7 medaljer.

Vid två av dessa tillfällen var det Jakob Masth Larsson som fick ta emot guldmedaljen. Den första segern tog Jakob, som tävlade i P17, i 60 meter häck. Efter att ha sprungit på 8.16 i försöken på lördagskvällen, gick det fortare i  söndagens final. Jakob gick i mål på tiden 8 sekunder blankt, 5 respektive 6 hundradelar snabbare än loppets tvåa och trea.

En och en halv timme efter segern i 60mh, var det dags för Jakobs andra final för dagen. Jakob valde att prova en för honom, ny distans, 400 meter. I försöksheaten hade han 4:e bästa tiden med 52.29. Väl i final gick det desto fortare och i sista kurvan tryckte Jakob på lite extra och sprang om konkurrenterna. Klockan stannade på fina 50.18, vilket innebar att Jakob nu kan titulera sig Sverigemästare på 400 meter i klassen P17.

Guld blev det också för Simon Karlén i M22 tresteg. Simon var överlägsen och hans 15.21 i tredje försöket gav honom segern, med över en meters marginal ner till tvåan, Jonas Arbinge, Hellas FK. En annan Götist som hoppade långt var Ida Hansen. Ida, som ställde upp i K22 Längd, var den enda av de 12 hopparna som lyckades passera 6 meter, med sina 6.05. Föreningens femte guld togs av Agnes Larsson i Kula F17. Även här blev det en klar seger. Agnes hade fyra stötar över 15 meter och den längsta mätte hela 15.76.

Förutom fem guld blev det också två silver. Jakob Masth Larsson kryddade de två gulden med en andra plats i 60m och Caroline Sandsjoe fick ett silver på samma distans i klassen K22.Även bland dem som inte nådde ända till medalj, fanns fina insatser. Bland annat genom Carl Sjöstedt som tog sig till semifinal i M22 400 meter och där sprang på 50.89. Victor Pettersson sprang 60m i klassen P17 och missade finalen med en ynka hundradel. Samt i längdhoppet var han endast 10cm från bronsmedaljen.

Olivia Weslien, F17, gjorde en strålande insats där hon på första varvet på 1500m fick ena skon avtrampad av en annan deltagare. Trots endast en sko och en blödande häl fullföljde hon loppet och kom i mål på tiden 5.08,40.

Vi säger stort grattis till alla medaljörer! Nästa helg är det dags för Inomhus-SM i Göteborg. Vi hoppas på lika goda framgångar då!

/Mikael