PB för Rogemyr och Johansson

I lördags, den 15 februari, avgjordes tävlingen RödBlå Vinter i Friidrottens Hus, i Göteborg. Tävlingen är en renodlad seniortävling med hela grenprogrammet på en enda, mycket intensiv tävlingsdag. Fem Götister fanns på plats för att slipa formen inför kommande helgs SM, även det i Friidrottens Hus.

En som visar fortsatt mycket god form är Maja Rogemyr. Maja som ställde upp i 60 meter häck, tog hem segern på tiden 8,39, tangerat personbästa på distansen. Ett personbästa som hon nu sänkt ytterligare. Efter finalen genomfördes nämligen ett extralopp, ett lopp som Maja vann på nytt PB, 8.31.

Även Markus Johansson visade att han är på gång tillbaka efter sin knäskada. Markus deltog i vikt och radade upp resultat över 21 meter. Längsta kastet mätte 22.03, vilket betydde nytt personligt rekord och seger.

M.Johansson 19,96 21,04 22,03 21,41 21,77 21,95

Den mest namnkunniga tävlingen under RödBlå Vinter var damernas höjdhopp, där Sofie Skoog fanns bland deltagarna. Hon ställdes mot världsstjärnor som bland annat Emma Green Tregaro, Blanca Vlasic och Ana Simic. Sofie slutade femma. Efter att ha tagit 1.73 och 1.78 i första försöket tog det stopp på 1.83. Vann tävllingen gjorde Emma Green Tregaro som klarade 1.94. En höjd som även tävlingens tvåa, Ana Simic klarade, dock med fler rivningar på vägen dit.

Tävlade gjorde även Victoria Sandsjoe och Rasmus Nim. Victoria sprang 60 meter och klockades för 8.20 i försöksheat 1 (av 3). En tid som var två tiondelar från en finalplats. I stavtävlingen lyckades Rasmus ta sig över 4.35 i första försöket. Tyvärr tog det stopp där efter tre rivningar på 4.50.

Nu gäller det för de aktiva att ladda om inför inomhus SM. Vi har gott hopp om fina placeringar för våra Götister.

/Mikael