Trippla guld på inomhus-SM

Under helgens SM, som avgjordes i Göteborg blev det inte mindre än 3 guld till föreningens aktiva. Maja Rogemyr, Caroline Sandsjoe och Markus Johansson stod alla som segrare och kan nu titulera sig svenska mästare 2014. Dessutom fick vi se ytterligare tre Götister ta medalj. Då i form av tre silver.

Maja Rogemyr var regerande mästare på 60 mh och favorit på distansen inför året SM-tävling. Ett favoritskap som hon levde upp till. Redan i försöket visade Maja att hon skulle bli att räkna med i finalen. Hennes 8,35 var klart snabbaste tiden i försöken. Väl i final gick det sedan ännu snabbare. Maja sprang på tangerat personbästa (8,31), 16 hundradelar snabbare än loppets två och tre som båda gick i mål på 8,47. Guld till Maja, som nu går in i hårdträning inför kommande utomhussäsong.

Maja_ISM-guld

En mer överraskad vinnare fick vi i Caroline Sandsjoe. Caroline tog hem segern i 60 meter och satte nytt personligt rekord med en hundradel. Det började dock lite trevande och hon hade efter försöken tredje bästa tid in i finalen. Caroline, som brukar vara snabb i starten, för att sedan tappa på upploppet, fick i finalen allt att stämma. Hon ledde från start till mål och segertiden stannade på 7,46. Även på andraplats blev det värmländskt, i form av Sunnes Emilia Kjellberg.

Det tredje guldet kom under söndagen. Markus Johansson, som under utomhussäsong tävlar i slägga, ställde upp i vikt (15.88 kg). Efter två inledande kryss var marcus tvingad att nå minst 16 meter för att få ytterligare tre kast. Markus samlade sig och slog till med 19,64. I omgången efter förbättrade han sitt resultat ytterligare när vikten landade på 21,31. Ett kast som kom att bli tävlingens näst längsta. Det var dock ingen annan av de tävlande som kastade längre. I näst sista omgången fick Markus in en perfekt träff och skickade iväg vikten hela 22,14 meter. Nytt personligt rekord och Markus första SM-guld som senior.

Medalj blev det även för Sofie Skoog, Ida Hansen och Philip Frifelt Lundqvist som alla fixade silver. Sofie slutade två i höjd efter att ha klarat 1,86, endast slagen av Emma Green Tregaro som klarade 1,95. Även på herrsidan blev det en andraplats i höjd. Philip Frifelt klarade 2,13, endast 2 cm lägre än segrande Jakob Torwaldsson. I kvinnornas längdhopp var Ida Hansen snubblande nära att ta hem ett SM-guld. Men efter en ökning av Elise Malmberg till 6,21 i sista omgång fick Ida nöja sig med silver. Hennes slutresultat blev 6,15.

Förutom en fantastisk medaljskörd presterade fler Götister bra resultat och placeringar:

  • Jakob Masth Larsson hade sjunde bästa tid på 60m (7,12) och hamnade precis utanför final. Han slutade dessutom 6:a på 200 meter efter nytt PB.
  • Simon Karlén hoppade 15,32 i tresteg och slutade 5:a.
  • Ulf Ankarling slutade sjua i kultävlingen med 16,55.
  • Viktor Pettersson, född -97, gjorde sitt fösta senior-SM. Han hoppade 6,46 i längd, vilket innebär nytt årsbästa.
  • Maryann Andreasson satte personligt rekord och blev 6:a på 60 m.
  • Erica Pettersson, som i år gör comeback efter en tids uppehåll, var endast 2 hundradelar från final på 60 m.
  • Caroline Andersson slog personligt rekord på 60 m och var endast  1 hundradel från PB på 200 m.
  • Rasmus Nim persade på 60 mh.

6 medaljer, varav 3 guld är ett mycket bra resultat. Man kan inte annat än vara förväntansfull inför årets utomhussäsong, när så många Götister redan nu visar storform.

/Mikael