Formenkollen och Tybblelundsspelen

Efter några intensiva veckor med både junior inomhus-SM och inomhus-SM, vilade sig föreningens seniorer och även många av de äldre juniorerna från tävling. Några som däremot var igång under helgen var föreningens ungdomar. Minna Svärd och Henrik Norlander var båda i Stockholm och tävlade i Formenkollen. Henrik tävlade i P16 60 meter och stav. I löpningen slutade han femma med tiden 8,29. I stav blev det en tredjeplats med resultatet 3,46.

Minna tävlade i samma grenar och i stav klarade även hon 3,46. Ett resultat som räckte till en andraplats i F16-klassen och betydde både nytt personbästa och distriktsrekord. I 60 m slutade Minna fyra efter att ha sprungit på 8,26.

En stor grupp Götister fanns på plats i Örebro för att delta i Tybblelundsspelen. Här fanns klasser från 8 år upp till 17 år. I P15-klassen tog IF Götas Daniel Grenegård guld i både 60m och tresteg. Även bland de yngre blev det en hel del pallplaceringar. Theo Lindqvist vann både 60 meter, 9,29, och längdhopp, 4.10, för pojkar 11. Det blev även en tredjeplats i höjdhopp för Theo.

På flicksidan fick vi se Linn Bäcklin ta hem 60 meter  för 15 åringar, när hon slog till med 7,76, en kanontid. I samma ålderklass tog Alma Gustafsson hem segern i kula. Bland de yngsta tävlade Elsa Petersen flitigt och kunde lämna Örebro med ett silver och tre brons, efter en andraplats i 60 m och tredjeplats i 200m, längdhopp och kula. Kul att så många av våra Götister fick kliva upp på prispallen under helgen.

Nästa helg väntar IUSM i Växjö. Vi hoppas på lika goda framgångar då!

/Mikael