Helgrapport – landslag och klubbrekord

Vi är skyldiga er en rapport från tävlingarna den gångna helgen!

Andrea Nybäck befann sig på landslagsuppdrag i finska Tammerfors. Där avgjordes nordisk landskamp i mångkamp. Andrea slutade femma i tävlingen över sju grenar med 5 072 poäng. Ett mycket gångbart resultat av Andrea som verkligen är tillbaka på banan. Serien enligt följande; 100 meter häck 14.84 – höjd 1.64 – kula 11.26 – 200 meter 26.17 – längd 5.72 – spjut 33.27 – 800 meter 2.27,22.

Vid Huddingespelen gjordes fina resultat under helgen. Carl Sjöstedt sprang den lite ovanliga grenen 200 meter häck och gjorde det strålande bra i stark motvind. Vinden visade -1,4 men tiden blev, alltså trots det, fina 25.04. Ebba Gustavsson tävlade också och blev bland annat tvåa på 300 meter på 44.07 i F14. I Borås avgjordes Ymerspelen och här fanns götister på plats under söndagen. Henrik Nordlander sprang 200 meter på 25.60 och noterades för 3.54 som segrare i stav i P17. Minna Svärd tävlade i F17 stav och 200 meter. På 200 meter blev det seger med fina 25.46 i svag motvind. I stav blev det en andraplats men ett desto finare resultat. Minna noterade nämligen personligt rekord, klubbrekord och distriktsrekord. Därmed raderades Karin Sindsjös klubbrekord för seniorer utomhus, ett rekord som sattes 2006 och löd 3.38. Grattis till rekordet Minna!

I Göteborg var det tävlingar redan under fredagen i samband med Folksam Challenge. Markus Johansson kastade återigen långt och högg på segern med kast över 75 meter. Finnen David Söderberg kastade dock några centimeter längre. Dock blev Markus efter ännu en tävling med långa kast uttagen till det svenska laget i Lag-EM ”Super League” i tyska Braunschweig under helgen. Det blir debut i Lag-EM för Markus och tävlingarna kan du följa på TV4 under helgen. Ulf Ankarling kastade 52.96 i diskus i en tävling med svåra förhållanden. Resultatet räckte till en fin tredjeplats. Caroline Sandsjoe noterade 12.22 på 100 meter och träningskompisen Caroline Andersson sprang 300 meter på 40.83 och kom trea. Caroline Tegel noterade personligt rekord på 400 meter häck som fyra i loppet med 62.14. Här sprang träningskompisarna Maryann Andreasson och Maja Rogemyr 100 meter häck och de gjorde det bra. I lite för stark medvind noterade Maryann 14.17 och Maja 13.58, mycket bra tider av tjejerna!

Under lördagen arrangerades Göteborg Grand Prix, som den första av årets tre Folksam Grand Prix- tävlingar, på Slottsskogsvallen. Här fanns tre götister på plats i jakt på landslagsuppdrag. Simon Karlén hoppade återigen bra i tresteg. Nu blev det 15.87 och en bra 7:e plats. Mathias Ström från Örgryte hoppade dock längre och får representera Sverige i helgens Lag-EM. Nästa för Simon blir Världsungdomsspelen i Göteborg! Sofie Skoog hoppade höjd i blåsiga förhållanden och stannade på 1.79. Tre centimeter till hoppade My Nordström som med små marginaler får köra Lag-EM. Ida Hansen jagar en plats i nordiska juniormästerskapen och hoppade årsbästa i längd med 5.90. Med det slutade hon 9:a i tävlingen.

Närmast väntar en tävlingsmässigt lite lugnare midsommarhelg. Nästa vecka bjuds tävlingar i Åbo (Markus Johansson i Hammer Throw Challenge), Sollentuna Grand Prix och Världsungdomsspelen nästa helg!

/Johan