Kort rapport från intensiva dagar

I onsdags tävlade Markus Johansson i Hammer Throw Challenge deltävlingen i Åbo. I samband med Paavo Numri Games avgjordes tävlingen inför över 10 000 åskådare och Markus knep en fin 7:e plats före bland andra olympiamästaren Szymon Ziolkowski. Resultatet nu 73.61 och som vanligt när det är Hammer Throw Challenge fanns många av världens bästa släggkastare på plats.

Under gårdagen avgjordes den andra deltävlingen av tre i årets Folksam Grand Prix- serie. Sollentuna stod som värd och såklart fanns götister på plats. Filip Lööv gjorde comeback på 100 meter häck efter lång skadefrånvaro. TIden var inget att skriva hem om enligt Filip men vi säger välkommen tillbaka på banan ändå! Joakim Djuvfeldt och Caroline Andersson fanns på plats för dubbleringar på 100 och 200 meter. För Jocke blev det 11.22 respektive 22.81. Carolines dito blev 12.74 och 25.98. Unga Agnes Larsson debuterade i Grand Prix- sammanhang och gjorde det bra. Fanns lite kvar att slipa på i tekniken men bra resultat ändå, 13.89 i kula. Sollentunavallen bjöd kyliga förhållanden men Ulf Ankarling visade att formen är riktigt på gång. Det blev en sjätteplats för Ulf som kastade fina 58.13. Med det vara han bara någon meter från årets Sverigesuverän i diskus, Daniel Ståhl. Fler chanser under helgen väntar för Ulf, först Bottnarydskastet och sedan Världsungdomsspelen. Folksam -serien avslutas som ni vet i Karlstad om tre veckor, den 16 juli, när Karlstad Grand Prix avgörs på Tingvalla!

Per Tedenrud tog med ett hoppargäng till Italienska Celle Ligure och där blev det fina resultat. Philip Frifelt var tvåa i höjdhopp på fina 2.06. Sofie Skoog vann samma gren på damsidan med 1.82. Tvåa i tävlingen blev Victoria Dronsfield. Victoria klarade 1.76 i sin comeback och slutade med det på en delad andraplats. Simon Karlén blev tyvärr ensam i sin gren tresteg men noterade ändå 15.17. Ny chans för Simon i Göteborg under helgen!

Alldeles i detta nu drar Världsungdomsspelen igång på Ullevi i Göteborg. 50-talet götister är på plats för att tävla under helgen! Följ tävlingarna här: http://www.trackandfield.se/resultat/2014/140627.htm

Lycka till och trevlig helg!

/Johan