Grupp 99 på träningsdag i Örebro

På söndag morgon träffades 12 entusiastiska friidrottare och tre ledare för att åka till Örebro och genomföra en träningsdag tillsammans med Örebros atleter i åldersspannet 99 – 00.

Denna idé kom vi på under en utbildning som ledarna från Örebro respektive Karlstad gick samtidigt. Vi började prata om ett träningsutbyte och nu blev det verklighet.

Denna gång var det ledarna i Örebro som stod för all planering, vilket de gjorde med bravur och vi hoppas att vi kan få betala tillbaka detta när Örebro atleterna kommer och besöker oss för en liknande dag i Karlstad.

På förmiddagen kunde de aktiva välja mellan tre olika pass, intervaller, längd eller häck. Göta stod för planeringen och genomförandet av längd passet och Örebro för de övriga.

Sedan var det dags för en god lunch och efter det en kostföreläsning av en mycket duktig föreläsare från SISU. Hon var mycket pedagogisk och jag tror att alla fick med sig hur viktigt det är inte bara med träning, utan även med vila och mat.

örebro 038

På eftermiddagen kunde man välja mellan styrka, höjd och sprint. Denna gång stod Göta för sprintpasset. Våra aktiva var utspridda på alla olika träningsaktiviteter. Detta medförde att vi fick med oss idéer från samtliga träningspass, som vi nu kan använda i vår träning hemma. Att det var en del nya övningar märktes på måndagsträningen, då flera kom dit med träningsvärk vilket man ju ofta får när musklerna ansträngs på nya sätt.

Vi hade en mycket trevlig dag och vill verkligen tacka KFUM Örebro för en fantastiskt trevlig och välplanerad dag.

Välkomna till Göta och Karlstad nästa gång!

/Gunilla