Årets Ungdomsspel avslutade

Efter en minst sagt intensiv tävlingshelg i Våxnäshallen har nu årets upplaga av Götas Ungdomsspel inomhus avslutats. Efter en något trevande inledning resultatmässigt brakade det sedan lös med fina resultat och vi kunde redan på lördagen summera några ungdomsspelsrekord och till och med ett hallrekord, tillika distriktsrekord. Det sistnämnda stod Minna Svärd för när hon förbättrade förra helgens notering i stav med 5 centimeter till 3.57!

Ungdomsspel-0193

Från lördagen ska vi också nämna Irene Ekelunds fina 200-meterlopp där klockan stannade på 23.82. Vi såg ett ungdomsspelsrekord på herrarnas 200 meter av Isak Andersson från Upsala IF med 22.49. Alma Gustafsson noterade 12.21 i F14 kula och var där bara centimetrar ifrån Agnes Larsson ungdomsspelsrekord. I F13 utmärkte sig Kils AIKs Tilde Inelind med bland annat 1.48 som segrare i höjd.

Söndagen inleddes även den i högt tempo och nu var det F11 som började med löpningar på 60 meters banan. Även dag 2 började lite trevande men från lunchtid och framåt smällde det till rejält. Det började med häckloppen då Andreas Gustafsson, Falu IK, och Ludvig Hillenfjärd, Huddinge AIS, presterade 8.26 (ungdomsspelsrekord) respektive 8.28 i olika heat. I manliga seniorklassen följde Filip Lööv upp med 8.10. I F17 60 meter final sprang Claudia Payton in på en strålande fin tid med 7.74. Ida Hansen inledde längdhoppssäsongen på ett fint sätt med 5.95. Långa övertrampshopp skvallrade dessutom om än mer. Agnes Larsson noterade banrekord och återigen ett fint resultat i kula. Nu blev det 14.48. Broder Henrik Larsson sprang sent på söndagseftermiddagen 200 meter i P17. Henrik noterade inte bara ungdomsspelsrekord utan också distriktsrekord för åldern med finfina 22.82. Helgen avslutades helt med kvinnornas höjdhopp och där klarade Sofie Skoog 1.81 före klubb- och tärningskamraten Evelina Erlandsson med 1.71.

Ungdomsspel-0173

Lagtävlingen vanns i år av Säffle FIK före Åsbro GOIF och Kils AIK. Poängen 55, 50,5 respektive 43 viskar om en tajt uppgörelse ända in på slutgrenarna. Stort grattis till Säffle som är riktigt på G nu!

Fullständiga resultat från tävlingen hittar ni här:

Resultat Götas Ungdomsspel inomhus 2015.

Se Fredrik Karlsson och Solsta Fotos härliga bilder från helgen här!

Föreningen vill rikta ett stort tack till alla funktionärer som gjorde det möjligt för nästan 400 friidrottsaktiva att tävla i friidrott. Över 120 grensegrare korades under helgen! Stort tack också till aktiva och ledare från gästande föreningar för besöket. Till sist skickar vi också ett tack till SEB som stod som samarbetspartner vid årets tävling!

/Johan