Karlstad 6-timmars – sjunde upplagan

På lördag är det dags för den sjunde upplagan av Karlstad 6-timmars, ultraloppet där det handlar om att springa så långt som möjligt på 6 timmar. Årets startlista är dryga 60 namn lång och vittnar om att många varv kommer avverkas i Våxnäshallen mellan klockan 10.00 och 16.00 på lördag den 31 januari.

På herrsidan får vi återse en av de tidigare vinnarna. 2011 vann nämligen norrmannen Gjermund Sörstad Karlstad 6-timmars med fina 84 955 meter. Även om han den gången avverkade drygt två maraton var det faktiskt inte banrekord, året innan hade Jonas Buud nämligen noterar 89 334 meter vilket fortfarande är tävlings- och banrekord. Favoritskapet i herrklassen alltså till Gjermund i årets upplaga.

På damsidan finns också en given favorit. Victoria Borg segrade 2013 och 2014. 2012 var hon tvåa men hennes bästa notering med 67 904 meter kom 2014. Vi får se om Victoria ämnar attackera banrekordet som tillhör Mona Hallberg med 72 781 meter. I damklassen finns också Birgitta Alpsten Almström, Ulla Lembke och Birgitta Eriksson som varit flitiga deltagare genom åren. En annan flitig deltagare är Mats Zetterlund, en av 8 st som sprungit alla sex upplagor hittills. Mats är också den allra flitigaste på det sättet att han är den som avverkat längst sträcka på Karlstad 6-timmars totalt sett alltsedan starten 2009.

PM för lördagens tävling

Startlista

Liveresultat – följ tävlingen här

IF Göta Karlstad hälsar media, publik, funktionärer och deltagare varmt välkomna till Karlstad 6-timmars 2015!

/Johan