Intensiv period väntar och löparna i Sunne

Igår var det första ordinarie träning på Tingvalla och utomhus. Den tyngsta grundträningen är genomförd och vi går mot en härlig friidrottssommar. Tävlingarna dra igång på allvar under denna månad och för föreningens aktiva och medlemmar innebär maj en intensiv månad på många sätt och vis. Här nedan några datum att hålla ordning på:

12 maj – Karlstad Maratonstafett, tävlingen där man tillsammans springer ett maraton avgörs i Tyrskogen i ett samarrangemang mellan IF Göta och OK Tyr.

16-17 maj – Stafett-SM i Sollentuna. Föreningen har 14 lag anmälda till årets första arena-SM.

17 maj – Värmlandsserien, tävlingsserien för de allra yngsta startar i Karlskoga.

20 maj – Påspackning i Våxnäshallen. Tillsammans packar vi 9000 påsar inför VårRuset, vi startar klockan 17.00 och alla medlemmar välkomnas att hjälpa till.

21 maj – VårRuset i Karlstad. Landets tredje största VårRus avgörs i solstaden och föreningens medlemmar deltar och gör sin insats som funktionärer.

23 maj – Kval till lag-SM. IF Götas herr- och damlag åker till Eskilstuna för att kvala till finalen som går i Sundsvall den förste juli. Endast segraren i kvalgruppen går till finalen.

23 maj – Boregalan i Torsby, tävling för föreningens ungdomar och de som inte åker till Eskilstuna.

30 maj – Kval i Kraftmätningen, föreningens 13 och 14- åringar åker till Falun för att kvala till finalen i årets Kraftmätning.

Klicka här för föreningens totala tävlingsplan som nu växer fram!

Föreningens elitaktiva laddade häromdagen upp för säsongen på Sundstabadet. En mycket trevlig kickoff där det tävlades i att springa i uppblåsbar boll, åktes vattenrutschkana samt relaxades i badhusets fina relax. Efter bad och bastu väntade ett mål mat och lite snack kring kommande tävlingar, säsongen samt föreningens värdegrund. Under de avslutande diskussionerna som handlade om elitaktivas roll som förebilder i föreningen fick vi vägledning av SISU. Stort tack till Sundstabadet, SISU och alla elitaktiva för en fin eftermiddag och kväll!

20150418_175434

 

 

 

 

 

Vi ska också berätta att André Rangelind visade fin löpform när han vann Sunne maraton i lördags på finfina 2.29. Snacka om härlig maratondebut. André gjorde loppet helt själv då segermarginalen skrevs till hela 25 minuter. Lars Olsson noterade 3.16 i samma lopp som femma och Tobias Lindström körde kortdistans och kom i mål som nia med 3.24. På halvmaratondistansen vann Anders Eriksson på fina 1.15! här var Henrik Ohlsson fyra och Samuel Johansson femma på 1.21 och 1.22. I damklassen vann Anna Nyström halvmaraton med 1.31 och Emma Bäcker var tvåa med 1.32. Samtliga resultat med många götister finns här och här.

/Johan