Solig succé med över 8800 glada tjejer!

14:e upplagan av VårRuset Karlstad blev men lyckad upplaga med många deltagare och fantastiskt väder!

I år lockade Vårruset i Karlstad 8805 tjejer till arrangemanget på Sunsta. Deltagarsiffran är en ökning från ifjol vilket arrangörsföreningen IF Göta Karlstad är mer än nöjda med! Efter årets arrangemang kan vi fastslå att vi håller oss i toppen bland de största motionsloppen i Sverige, samt att VårRuset i Karlstad ser åter ut att bli turnéns 3:e största lopp där endast Stockholm och Göteborg har fler deltagare, vilket glädjer oss Värmlänningar.

Varruset (4 av 13)

Karlstad levde upp till sitt namn som solstaden och bjöd givetvis på ett soligt väder när det var dags att inte arrangemangsområdet . Stämningen var precis som tidigare år på topp och det gick nästan att ta på stämningen när VårRusets ambassadör Blossom Tainton började nedräkningen till start.

Springandes, joggandes och gåendes tog sig deltagarna runt den natursköna banan i centrala Karlstad tillsammans med . Längs hela banan hejades de fram av publik som samlats för att också få vara en del av denna härliga tillställning.

Varruset (5 av 13)

Längs banan möttes tjejerna även av musikuppträdanden på inte mindre än sex platser, vilket gav extra energi och höjde stämningen ytterligare. Med en varierad musikuppställning bestående av pop, rock, discjockey, trubadur och musikflak fanns det något för alla!

Varruset (3 av 13)

Likt föregående år var även samarbetspartnern PicaDeli med och ordnade lite extra feststämning när Karlstads Gymnastikförening fanns på plats och hejade på samtliga deltagare. Fler som skapade feststämning var våra uppvärmare från SATS Karlstad som såg till att få igång tjejerna lagom till start.

Även om VårRuset i huvudsak är en motionsfest och inte en tävling i förstaläget finns det som i de flesta lopp en segrare. Årets prispall blev en göta.röd historia med Linda Take, som segrare följt av Olivia Weslien och löpartalangen, och endast 12-åriga Lova Perman.

Varruset (8 av 13)

Efter att Göta trion passerat mållinjen dröjde det inte länge innan glad och trötta tjejer strömmade in i mål. Att de haft roligt på vägen gick inte att ta miste på.

Varruset (11 av 13)

Allt eftersom fler kom i mål fylldes arrangemangsområdet på Sundsta upp av picknickfiltar och glada skratt. Samtidigt som deltagarna avnjöt sin picknick i det soliga vädret bjöd Blossom på härlig underhållning och trevliga intervjuer med de olika samarbetspartner som fanns på plats. Nyhet för i år var att arrangörsföreningen IF Göta Karlstad lyckats fått fram en picknickfilt som storleksmässigt är världsrekord i picknick-filt, men tyvärr höll inte materialet måttet! Men för oss som var på plats, så var det ett lyckat och lite annorlunda inslag för arrangemanget.

Varruset (6 av 13)

Arrangörsföreningen IF Göta Karlstad tackar lite extra till centrala huvudsponsorn COOP, de lokala huvudsponsorerna EM-möbler och Kalenius Växtcenter samt övriga partners för ett fantastiskt samarbete. Utan stöttning och samarbete från er hade det varit svårt att genomföra detta arrangemang.

Varruset (13 av 13)

Extra tack säger vi till alla fantastiska huvudfunktionärer och funktionärer som gjort detta arrangemang möjligt! Utan er går det inte genomföra Vårruset.

Varruset (7 av 13) Varruset (2 av 13)

Vi från IF Göta Karlstad tackar för i år, och ser fram emot att ses igen 2016.

/Ellinor Johansson, Markands- & Arrangemangsansvarig IF Göta Karlstad.

Resultat från Tidtagarklassen

Läs gärna mer om arrangemanget via:

VF
NWT