Henrik vann!

Igår kunde vi berätta om Henrik Larssons starka försökslöpning på 100 meter vid Europeiska Ungdoms-OS i Georgiens huvudstad Tiblisi. Personligt rekord med en hundradel och försökstvåa med 10.82, endast finnen Lauri Tuomilehto som noterade 10.74 var snabbare. Inför dagens final fanns alltså medaljchans även om vi visste att det alltid är tuff konkurrens och små marginaler på mästerskap. Henrik struntade i hur det brukar vara och gick idag in och vann finalen överlägset efter en oerhört stark finish. Henrik svepte förbi övriga och bröt mållinjen 1 tiondel före tvåan, tidigare nämnde finne, och 2 tiondelar före trean. OS-guld till Henrik, till Sverige och till IF Göta alltså! Vi riktar ett stort GRATTIS till Henrik och tränarteamet!

Som om inte det vore nog stannade klockan på personligt rekord igen, denna gång 10.72, personligt rekord med 1 tiondel! Läs mer om hur tiden står sig samt om Henriks utveckling under säsongen här.

Här kan ni se den härliga resultatlistan.

Henrik högst upp på pallen när den svenska nationalsången spelades.

Henrik högst upp på pallen när den svenska nationalsången spelades.

En glad Henrik, tillsammans med mamma och pappa, tillika tränare Maria och Roger, lät hälsa direkt från ett stekhett Tiblisi. Föreningens andra bidrag i den svenska truppen, coach Felix Siljebäck Larsen, lär ha skött sitt coachande på ett bra sätt!

/Johan