Seger för Skoog, Stjärnspel och veteran-SM medaljer

Vi försöker oss på en kort summering av den senaste dryga veckan samt blickar framåt mot mästerskapsmånaden augusti.

Sofie Skoog tog en meriterande seger vid Stockholm Bauhaus Athletics som avgjordes den 30 juli! Sofie vann tävlingen mitt under brinnande Diamond League. I ett starkt internationellt startfält och svåra förhållanden klarade Sofie nytt årsbästa 1.89. Hon slog bland andra Erika Kinsey som lär vilja avkräva revansch vid kommande helgs SM i Söderhamn.

Vi har tidigare nämnt Oscar Vestlunds personliga rekord i slägga vid Stjärnspelen. Men det var fler som presterade bra i Arvika förrförra helgen. Se de fullständiga resultaten här.

På friidrott.se kan man enkelt följa alla aktuella friidrottsresultat. Använd senaste resultaten för att följa alla götister på alla tävlingar!

Förrförra helgen avgjordes också veteran-SM i Uddevalla och det blev framgångar för IF Göta igen. Ni kanske kommer ihåg att David Frykholm veterandebuterade inomhus med SM guld i längd. Nu var David tillbaka och den här gången blev det guld i M35 spjut med fina 54.99. Linda Take vann 10000 meter i K40 i överlägsen stil. Linda vann med över minuten på fina 39.16.

Nu väntar en mästerskapsintensiv månad med inte mindre än fyra svenska mästerskap för föreningens räkning. Vi börjar imorgon i Söderhamn med Friidrotts-SM där 17 aktiva kommer till start. Sedan väntar JSM och USM i Kalmar respektive Karlskrona 21-23 augusti. Samtidigt startar VM i Peking och SM i Söderhamn är sista möjligheten för kval dit. Sedan den 29 augusti avslutas mästerskapsmånaden då det är dags för lag-USM som avgörs i Enskede. Lycka till säger vi och häng med!

/Johan