DM på 10 000 meter

Ikväll avgjordes distriktsmästerskapen på 10 000 meter för Värmland på Tingvalla. Solstaden erbjöd bra väder med syrerik luft, mestadels uppehåll och riktigt behagliga temperaturer.

19 löpare kom till start och 18 kom i mål. Resultaten finner ni här.

På herrsidan fick man vänta ända in på sista varvet innan den riktiga fartökningen kom. André Rangelind drog upp farten och Anders Eriksson och Niklas Wassberg hängde på. Efter ett avslutande varv på 61 sekunder tog Anders segern före André och Niklas en bit bakom. Segertiden 34.43 indikerar att man låg och väntade lite på en snabb avslutning och uppgörelse om segern. På damsidan vann Linda Take klart med 39.27 före Anna Nyström (40.57) och Sigrid Josefsson (42.34).

IF Göta tackar funktionärer och deltagare för ikväll!

/Johan