Bra helg för flera – Skoog imponerade i debuten

Vi ska summera även den gångna helgens tävlingar och då få med oss det som hände även utanför Våxnäshallen under Karlstad 6-timmars. Några götister var igång på annan plats men fullt klart är att många laddar för tävling på hemmaplan nästa helg i samband med Götas Ungdomsspel.

Sofie Skoog gjorde årsdebut på Best Western Games i Växjö och det blev bra resultat direkt. Skoog noterade nämligen personligt inomhusrekord direkt med 1.89 och följde sedan upp med bra försök på personliga rekordhöjden (utomhus inräknat) 1.93! Den klart bästa säsongsöppningen någonsin av Sofie, riktigt imponerande! Även Lisa Engman, Kils AIK, gjorde avtryck under tävlingen och utmanade Sofie ända upp på 1.85.

Läs VFs återblick på helgens höjdare här.

Evelina Erlandsson noterade 1.70 i en stark tävling totalt sett. Ny chans för samtliga tre alltså kommande helg på hemmaplan. Även Marcus Asplund bjöd på fin hoppning och personligt rekord i herrklassen. Marcus, född -98, klarade 1.93. Maja Rogemyr följde upp förra helgens fina säsongsdebut med seger igen, denna gången efter 8.43 i försök och 8.44 i finalen.

Alla resultat från Växjö här.

I Västerås sprang Lovisa Ellström 400 meter i F16 och noterades för 62.58 som trea i mål. Resultat från Västerås här.

Vi återkommer med mer information om kommande helgs tävlingar senare under veckan.

/Johan