Helgen som gick och årets första landslag

Den gångna helgen kunde vi se götister på många håll och i olika konstellationer runtom på tävlingsbanorna.

Sofie Skoog fullföljde sin tävlingsturné i Trinec, Tjeckien med att återigen ta en pallplats i stenhård konkurrens och att återigen hoppa högt. Den här gången blev det 1.90 och en delad tredjeplats. Sofie är nu hemma och vänder och laddar om inför Nordenkampen i Växjö kommande helg. Dit reser årets första landslag och vi gläds åt att även årets Sverigeetta Maja Rogemyr finns med i det landslaget. Två götister alltså i stjärnspäckade Nordenkampen som sänds på SVT under helgen.

I Stockholm avgjordes Raka Spåret i Sätrahall och Kraftmätningen i Huddingehallen. Vid Raka Spåret sprang Filip Lööv lovande 8.15 i försöken på 60 meter häck men kunde tyvärr inte fullfölja finalen efter en lättare känning i hälen. Claudia Payton noterade personligt rekord i försöken på 60 meter med 7.65. I finalen slutade Claudia 5:a med 7.71. Caroline Tegel fortsätter att prestera snabba lopp på 60 meter häck. I helgen blev hon trea på 8.65. Ida Hansen sprang fint på 200 meter med 25.50 och noterade 5.68 i längd. Vid Kraftmätningen i Huddinge gick ett skade- och sjukdrabbat lag en tuff match men det fanns flera fina individuella prestationer. Olle Wahlström sprang 800 meter och vann sitt finalheat på 2.31. Inlänade 01:an Gabriel Gunnarsson sprang fina 9.66 på 60 meter häck, en gren som vanns av klubbkompisen Melker Gustavsson på 8.66. Lovisa Ellström och Nellie Sundenhammar var tvåa respektive trea på flickornas 800 meter. Ebba Gustavsson slog personligt rekord i längdhopp och kom tvåa med 5.11. Camilla Appel slutade tvåa i kula efter 11.01.

Ett gäng aktiva och ledare befann sig i Norge och Baerum där Tyrvinglekene avgjordes. Henrik Larsson gjorde en otroligt fin sprinthelg där han började med personligt rekord på 60 meter med 6.92. Han avslutade sedan helgen med fantastiska 21.78 på 200 meter. Med den tiden är Henrik just nu Sverigetvåa på distansen, för seniorer! Victoria Sandsjoe sprang 200 meter på 26.37 och Alexandra Larsson hoppade 5.47 i längd och sprang 7.83 på 60 meter där hon vann F19. Max Nero hoppade 12.12 i tresteg och Minna Svärd visar att formen håller i sig. Återigen stabil stavhoppning, nu med 3.70 som högsta höjd.

Resterande götister befann sig på hemmaplan i Våxnäshallen för Kils inomhusspel. Här noterades över 100 resultat av Götaaktiva men vi nämner några. David Östling gjorde tävlingsdebut och vann män 60 meter med 7.23. Mattias Windhede vann 200 meter i samma klass med 24.59. Markus Asplund hoppade fina 1.97 men fick se sig slagen av olympiamästare, tillika tränare, Holm som tog 2.03. Simon Throgen hoppade även han fint med 1.91. Alfred Aakre noterade 4.72 i längd i P14. Jakob Friberg hoppade fina 1.40 i höjd i P13 och i samma klass vann Oliver Ellström längd med 4.64. Olivia Österling Strömstedt sprang 60 meter på 8.50 och hoppade 4.74 i längd i F15. Amanda Fridberg vann kula för F14 med 10.47. Hanna Karlsson sprang fina 8.44 i F13 60 meter och noterade bland annat 28.31 på 200 meter. Maria Grenegård vann kula i samma klass med 9.30. Detta var som sagt bara några av alla götaresultat, samtliga resultat från Kils inomhusspel i länk ovan.

Nu laddar vi för en ny intensiv helg med Nordenkamp i Växjö, häcklopp i Göteborg och Hammarbyspel i Stockholm för de rödsvartas del!

/Johan