Delad andra plats i årsdebuten av Sofie Skoog och Henrik Larsson uttagen till Ungdoms EM

En delad andra plats på Bislett stadion för Sofie Skoog i hennes årsdebut och Henrik Larsson uttagen till sommarens Ungdoms EM sticker ut bland många fina resultat runt om i Sverige den gångna veckan.

 

Oslos Diamond League bjöd på många fina resultat trots duggregnet och de kylslagna vindarna som Oslo-vädret bjöd på. Sofie tog 1.80 och 1.85 enkelt i första och hade sedan riktigt bra försök på 1.90. Men ribban ville inte ligga kvar denna gång, precis som för de flesta andra i tävlingen. Så en meriterande andra plats i Diamond League som årsdebut lovar gott inför sommaren.

SFIFs nyhetsnotis

 

Skara Racet har blivit en årlig höjdpunkt för svenska sprinters och årets upplaga blev ingen besvikelse. IF Göta hade bra representation av sprinters som gjorde riktigt bra ifrån sig och åkte hem med flera nya pers. 17 åriga Göta löftet Henrik Larsson gjorde så starkt  ifrån sig att han belönades med uttagning i till Ungdoms EM i Georgiska Tbilisi senare i sommar. På 100m persade han först i försöket med 10.68 i +1,5 vind. I det superstarka startfältet räckte det till C-final i herr klassen. Väl där kunde han inte riktigt matcha bedriften från försöket men sprang ändå i mål på 10,80 i +0,2 vind. Inte nog med det sprang Henrik även 200 mycket bra och kom i mål på 21.88 vilket alltså ledde till uttagning även på den sträckan till sommarens stora ungdoms mästerskap.

På kvinnliga sidan sprang Ida Hansen mycket bra på både 100m och 200m. 100m som inte är hennes vanligaste gren avverkades på 12.17 nytt pers och därefter sprang hon på 24.82 över 200m. På 400m hade vi endast Victoria Sandsjö med som sprang bra och tog en andra plats i Kvinnliga senior klassen. Tiden blev 60.87. På 100mh sprang både Caroline Tegel och Maryann Andreasson på 14.23 respektive 15.59 vilket för dagen tyvärr inte räckte för avancemang.

Samtliga resultat från SkaraRacet finns här

 

Hemma i Värmland arrangerade Kil Stefan Holm Spelen där många götister självklart var på plats.

Oscar Vestlunds 67.63 i M slägga, Lisa Piscators 1.61 i K höjd, 5.27 i längd och 15.13 på häcken, Maria Wennlunds 40.85 i K diskus, och Amanda Friberg 40.01 F14 slägga var några av alla de goda resultaten från Stefan Holm Spelen

För samtliga resultat se länken här

 

 

 

På Nationaldagen tävlade även Göta med ett lag på Kraftmätningen i Norrköping. Kraftmätningen som är en lagtävling för klubbar med 15 åringar som huvudmålgrupp samt utfyllnad av lite yngre. Göta for iväg med en ganska tunn trupp men gjorde ändå riktigt bra ifrån sig och kom tvåa totalt efter Linköping. När alla kvaltävlingar runt om i landet är genomförda så kommer 16 lag kvalificera sig till finalen i höst. Just nu när två kvaltävlingar ännu inte är hopräknade ligger Göta (efter de 7 direktkvalificerade vinnarna) alltså 16:e Värt att notera är att Götas totalpoäng hade vunnit fler av de andra kvaltävlingarna och kunde i och med det vara klara redan nu. Men nu återstår i stället en spännande väntan för att följa de återstående kvaltävlingarna. Hur som helst presterade Götisterna riktigt bra ifrån sig och ska ha en stor eloge.

För alla resultat se här

 

Till sist hade vi även några tävlande på SAYO i Sollentuna.

Carolin Andersson sprang 400m och fick tiden 61,42. Kul att Carro är tillbaka efter operation så sent som i förra året. Josefin Berg var också i farten och kastade 58,32 i kvinnliga släggan som gav en andra plats även om hon inte var så nöjd med resultatet själv. Och i flickor 14 klassen persade Lova Perman i 800m loppet och vann mot de ett år äldre tjejerna. Hennes segertid  och nya personliga rekord lyder 2:25.67 vilket är en mycket god tid för en 13 åring.

Alla resultat från SAYO återfinns här

 

Till helgen väntar bl.a. Sävedalsspelen utanför Göteborg och sen kommer Diamond League serien äntligen till Sverige i och med Bauhaus galan. Missa inte chansen att på plats få heja fram Sofie Skoog och de övriga svenska stjärnorna genom att åka med i våran supporterbuss som går dit.

 

/ Felix