Häng på imorgon – Sverige på fötter

Imorgon kör vi Sverige på fötter i Karlstad! Föreningen står som värd för 8 samlingsplatser där vi ses klockan 17.00. Respektive plats springer sedan till Tingvalla IP där vi samlas och pratar löpning, motion, Karlstad Stadslopp mm. Vi bjuder alla på dryck och tilltugg. Alla är välkomna att droppa in på Tingvalla mellan 17.30 och 18.00! Nu kör vi!

Samlingsplatser den 14 juni klockan 17.00:

KMTI – Jonas Evaldsson

-Självklart är vi på KMTI med på denna manifestation i rörelsens tecken. Vi tycker det är viktigt med hälsa, träning och rörelse och vill absolut stötta detta projekt, säger Jonas Evaldsson på KMTI.

Våxnäshallen – Felix Siljebäck Larsen (föreningens huvudtränare)

Föreningens huvudtränare samlar bland annat ungdomsgrupper vid Våxnäshallen.

Sundstatjärn, arrangemangsområdet, sandstranden  – Löpgrupp Medel och Avancerad, Anna Nyström & Malcolm Chapman

Föreningens stora löpgrupper Medel och Avancerad samlas på arrangemangsområdet för Karlstad Stadslopp.

Rudsspåret – Löpgrupp Bas, Folke Schÿtzer

Föreningens löpgrupp Bas för nybörjare utgår från sin normala samlingsplats på Rud.

Universitetet, biblioteksentrén – Claes Nyberg

Den forne storlöparen och terräng-EM medaljören Claes Nyberg håller i samlingsplatsen och springer från universitetet. Ta chansen att få löptips av Claes.

Hammarö golfklubb – Anders Thorén

-Som golfare rör vi på oss hela tiden, så det här känns som en kul och viktig aktivitet. Vi kommer att köra en stafett med våra juniorer från Hammarö golfklubb till Tingvalla IP och vännerna på IF Göta, säger Anders Thoren, klubbchef på Hammarö GK.

Riksbyggen, Sandbäcksgatan vid Teatern – Sofie Skoog & Fredrik Berglöf

-En stark friskvårds- och hälsotrend råder just nu hos oss på Riksbyggen Värmland, delvis pga att Sveriges bästa höjdhopperska Sofie Skoog jobbar hos oss och inspirerar oss att motionera.  Att delta i arrangemanget ”Sverige på fötter” känns därför särskilt kul just nu, säger Fredrik Berglöf på Riksbyggen. Riksbyggens samlingsplats kommer att finnas vid vårt kontor på Våxnäsgatan 2, vid Wermlands opera. Sofie kommer att tillsammans med Fredrik Berglöf ansvara för en löprunda, eller en promenad för de som föredrar det, efter vackra Klarälven. Förutom Riksbyggenpersonal så hoppas man att andra företag i kontorshuset vill delta och kanske finns det andra karlstadbor som vill passa på att motionera tillsammans med Karlstads stora friidrottsnamn just nu?

Stagnellska hemmet på Herrhagen – Patrik Nilsson & Johan Engberg

-Självklart vill vi på AFN (avdelningen för nyanlända) vara med på detta. Vi har sju boenden med ensamkommande i Karlstad kommun och vi ska försöka få med så många som möjligt på detta, säger Patrik Nilsson, integrationshandledare på Karlstad kommun.

Vi uppmanar nu fler att ansluta till Sverige på fötter. Anmäl din samlingsplats till IF Göta eller kom löpandes ändå till Tingvalla IP den 14 juni mellan 17.00 och 18.00! Alla är varmt välkomna!

Den grupp eller samlingsplats som kommer med flest motionärer till Tingvalla IP bjuder vi på Karlstad Grand Prix den 27 juli!

Läs mer om manifestationen här! Varmt välkomna!

/Johan