Finnkampen 2016

5 götister var med och försvarade Sveriges heder i Finnkampen i Tammerfors. Det blev till slut en dubbelseger för Sveriges herrar och damer och på ungdomssidan blev det seger för pojkarna medan flickorna förlorade.

Sofie Skoog vann återigen höjden stabilt, denna gång med 188 efter att de närmsta medtävlande stannat på 181. Sofies seger bidrog starkt till att tjejerna vann grenen efter måttliga resultat. Men tillslut vann svenskorna grenen med 13,5 mot 8,5. Sofie som hade en strålande säsong 2016 berättade själv om hennes tuffa uppladdning och skada inför sommaren i en intervju med VF, läs den här 

För våran andra höjdhoppare i Finnkampen Philip Frifeldt Lundqvist gick det nästan ännu bättre. Philip som hittade formen sent i år och hoppade så bra på SM kunde bibehålla den fina formen och gick in och slog personbästa med 2.14! Tvåa i  tävlingen och bäste svensk, grattis Philip!

Elisabeth Höglund som fick på allt på SM kunde inte riktigt återupprepa den kalasträffen i Sollentuna men ändå fick hon till en bra tävling med 50.68 som längs för dagen och en överraskande totalseger för svenska spjutkastarna om man slog ihop män och kvinnor.

Oscar Vestlund och svenska släggherrarna hade en tuff utmaning med de duktiga finnarna. Och som beräkningarna sa vann Finland också med 16-6 med Oscar som bäste svensk på 67.64. Ca 4 meter bakom sämste finsk.

Simon Karlen var med i truppen men som reserv och fick aldrig göra det inhopp som han hoppades på men kul att Simon är tillbaka på riktigt nu.

I ungdomskampen fick Henrik Larsson dubblera 100m och 200m samt springa i korta stafetten. Henrik som kanske skulle platsat i senior kampen på 200m i och med bronset på stora SM men i och med en redan fullspäckat schema med ungdomslaget så fick han vänta lite med senior debuten. Men även om han fick vänta med senior debuten så blev det en bra helg för Henrik 10.63 och tvåa på 100m och 21.51 och seger på 200m. Dessutom vann pojkarna 4x100m stafetten som Henrik var del av och sprang tredje sträckan.  Så en mycket lyckad helg och avslutning på en mycket lyckad säsong för Henrik!

 

/ Felix