Svealandsmästerskapen 2016 Gotland

En av de sista tävlingarna för året är ofta Svealandsmästerskapen för mellan Sveriges 13-14 åringar. 10-11 september gick tävlingarna i Visby på Gotland och Värmland åkte iväg med ett busslass ungdomar med flertalet Götister som till slut placerade sig på en sjätteplats i distriktstävlingen.

Maria Grenegård stog för en riktigt glädjande överraskning när hon segrade i F13 spjutet med 32.02!

En till kastlöfte som presenterade sig rejält på Svealandsmästerskapen var Amanda Fridberg som tävlade i alla kastgrenarna och faktiskt nästan tog medalj i alla grenarna. Silver i kula med 11.38, silver i  diskus på  39.14, silver i slägga med 46.28  och avslutningsvis sexa i spjut på 28.14. En riktigt bra kasthelg för Amanda.

Sen hade vi mångkampsämnena Hanna Karlsson och Oliver Elström som tävlade flitigt under helgen i flertalet grenar med väldigt lyckade resultat. Oliver tog bl.a. en bronsplats i längdhoppet med ett dunderpers på 5.52. Och Hanna lyckades riktigt bra i häckgrenarna och kom tvåa på 60m häck på 9.81 (stark motvind -2.3) samt tredje plats på 200mh på 30.31.

För fullständiga resultat och för att se alla götisternas och värmlänningarnas resultat klicka här

 

/ Felix